2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Design
Szécsi Krisztián
2023.1.18 13:27
Olvasási idő  1:00

Az IKEA legújabb designer kollekciójának főszereplője: a fény

A svéd brand a méltán neves Sabine Marcelis-szel terveztette meg bútorszerzeményeit.

Szécsi Krisztián
2023.1.18 13:27 Olvasási idő  1:00
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Ami régen a vasárnapi húsleves és rántott hús volt, az ma már egy jó kis svéd húsgolyó két kimondhatatlan nevű lábtörlő és könyvespolc vásárlása között – az IKEA a 21. századi középosztálybeli ember Mekkája, amely lekerekített sarkú bútoraival alapjaiban formálta át az otthoni lakberendezésről alkotott nézeteinket. Bár sokszor sematikusnak és egysíkúnak tűnhetnek a svéd márka portékái, időről időre mégis igyekeznek művészi szintre emelni a tölgycipőtárolók által nyújtott lehetőségeket az igazi ínyencek számára. Így született meg a neves Sabine Marcelis bútortervező és az IKEA közös kollekciója: a VARMBLIXT.

 

1 / 3
Forrás: Fotó: IKEA

 

A VARMBLIXT termékcsalád kialakítása alatt a tervezők a fény térre gyakorolt hatását vizsgálták különböző textúrájú és színű anyagok felhasználásával, és hogy ezek az elemek hogyan is képesek funkcionálni egy adott helyiségben. A Párizsban debütáló kollekció minden darabján érezhető Sabine Marcelis kézjegye: nagy, fánkszerű objektumok, a borostyán és a menta színek használata, lógó és elnyúló világítótestek, megnyúlt, elegáns üvegpoharak. 

A húsz lakberendezési tárgyat tartalmazó együttműködésből öt szoborszerű lámpa kerül be az IKEA állandó gyűjteményébe. Ezek közül talán a legimpozánsabb darab egy nagy, köralakú fali lámpa, amely kikapcsolt állapotban egyszerű szobornak tűnik, ám amint meleg fényt áraszt magából, rögtön otthonunk ékévé válik.
A Marcelis-féle bútorok mellett a kollekció része egy csiszolt üvegkancsóból, pezsgős pohárból, egy fémlapos tálcából és egy italkeverőből álló készlet.

 

1 / 4
Forrás: Fotó: Titia Hahne

 

„A kollekció minden darabja melegséget és pozitív gondolatokat visz otthonunkba. Szeretem, hogy a fénynek képességében áll életre kelteni a dolgokat, dinamikussá teszi az amúgy statikus tárgyakat. Számomra nagyon fontos, hogy ne vigyünk be semmi olyat a házba, ami nem tesz boldoggá minket“ – nyilítkozta az együttműködésről maga Marcelis.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: hypebeast.com Thumbnail:  Fotó: IKEA
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában design
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra