2023.1.30., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több

A milliós követőszámmal rendelkező TikTokker sebezhetőségére csatlakoztunk (FRAN VASILIĆ BACKSTAGE-INTERJÚ)

2023.1.18 17:43

Míg Justin Bieber korosztálya a YouTube-on futott be, Fran az élő példa rá, hogy ma már a TikTok is beindíthat egy zenei karriert.

 

A horvát Fran Vasilić 2020-ban jelentette meg debütáló albumát, amelyet azóta hatmillióan streameltek Spotify-on, ahogy új dalaira is milliók kíváncsiak. A kockás mellényes, bajszos előadó egyedi karizmájával, közvetlenségével és őszinte, hálószoba indie pop dalaival vívta ki a közönség elismerését.


A mára igazi TikTok-zenész sztárként aposztrofált Fran élete első 19 évet Krk szigetén töltötte hálószoba indie pop dalainak írásával, majd TikTok-videóinak köszönhetően robbant be a zenei színtérre. Retrovizor című debütáló albuma egyből az Apple Music Top 100 Alternative Album listáján nyitott Malajziában, Spotify-on pedig átlépte a 6 milliós lejátszás. A karantén közepén született anyag segített, hogy az önsanyargatást a szenvedvélybe fordítsa, a fájdalom helyébe célok lépjenek. Zenéjére olyan előadók hatottak, mint a The Strokes, a The Black Key, Gus Dapperton és Rex Orange Country, hangzása különc és egyedi.

 

Vasilić őszinte természete és elbűvölő személyisége hűséges követőket gyűjtött magának: több mint 4 millióan követik a TikTokon, és több mint 4 millióan streamelték legutóbbi, 2022-es kiadványát is, amely számos dicsérő kritikát is kapott. Koncertjei megkapók és nagyon közvetlenek – pont mint a dalai -, így könnyű kapcsolódni hozzá. Fran első magyarországi koncertjét a Budapest Showcase Hubon adta, most pedig visszatért Budapestre, hogy mindenki megimerhesse egyedi csáberejét.

A budapesti koncerten mi is ott voltunk: a Dürer Kertben beszélgettünk Frannal arról, hogy milyen érzés végre találkozni a rajongóival, mit csinál az ember akkor, ha hirtelen arra ébred, hogy több millióan hallgatják a zenéjét, és hogy nem nehéz-e a legsebezhetőbb gondolatait kitenni a színpadra emberek elé.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Refresher.hu
Mutasd a leírást
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása