ma 2024.10.15 15:20
Olvasási idő 1:49
Maier Péter

Svéd lapok szerint nemi erőszak miatt nyomozhatnak Kylian Mbappé ellen, a focista fake newsról beszél

ARCOK FOCI KYLIAN MBAPPÉ SZEXUÁLIS ERŐSZAK SZEXUÁLIS ZAKLATÁS

A stockholmi rendőrség nemi erőszak ügyében nyomoz, amiben svéd lapértesülések szerint Kylian Mbappé a gyanúsított, de a Real Madrid sztárja és képviselői álhírrel való lejáratást emlegetnek. A hatóságok egyelőre nem közöltek neveket.

Svéd sajtóértesülések szerint nemi erőszak miatt nyomozhatnak Kylian Mbappé ellen, miután a Real Madrid sztárja Stockholmban járt.

Az Aftonbladet nevű újság korábban név említése nélkül számolt be arról, hogy a svéd főváros rendőrségén egy szexuális erőszakkal kapcsolatos ügyet jelentettek, majd az Expressen arról írt, hogy Mbappé lehet az ügy gyanúsítottja. Közben a focista az X-en „fake newst” emleget.

Kylian Mbappé 2024. október 2-án, a Real Madrid Lille elleni barátságos meccsén
Kylian Mbappé 2024. október 2-án, a Real Madrid Lille elleni barátságos meccsén Forrás Catherine Steenkeste/Getty Images

„Az Expressen birtokába jutott információk szerint a rendőrség nyomoz a sztár ellen, aki megalapozottan gyanúsítható nemi erőszakkal és szexuális zaklatással” – írta a játékos nevét megnevező svéd lap.

A Le Monde cikkéből az derül ki, hogy az AFP francia hírügynökségnek Mbappé képviselői azt mondták, nem tudnak róla, hogy bárki jogi panaszt tett volna a focista ellen.

Mbappé körül egyébként is állt a bál, ugyanis egy sérülésre hivatkozva nem utazott el hazája válogatottjával a legutóbbi Nemzetek Ligája-mérkőzéseikre, múlt csütörtökön ugyanakkor egy csoporttal a svéd fővárosban kapcsolódott ki. Az Aftonbladet beszámolója szerint egy étteremben vacsoráztak, ami után egy szórakozóhelyen folytatták az estét, majd pénteken elhagyták Svédországot.

Mbappé az egyik X-bejegyzésében azt állította, hogy összefüggés van az Aftonbladet jelentése és egy keddi meghallgatása között, ami a korábbi klubjával, a Paris Saint-Germainnel való, szerinte ki nem fizetett bérek miatt folytatott jogi vitában esedékes. Mbappé azt állítja, hogy 55 millió euróval tartozik neki a katari tulajdonban lévő klub. „FAKE NEWS !!!! Kezd annyira kiszámíthatóvá válni, épp a meghallgatás előestéjén, mintha véletlen lenne” – írta.

A vádat vizsgáló ügyész az AFP-nek elmondta, hogy egy október 10-én Stockholm központjában történt bűncselekmény ügyében folyik vizsgálat. Az esettel kapcsolatban a svéd rendőrség nem kívánt további részleteket közölni. Carina Skagerlind rendőrségi szóvivő szerint: ha nyilvánosságra hozzák egy feljelentés részleteit, akkor „az ügyben érintettek olyan lépéseket tehetnek, amelyek késleltetik és megnehezítik a nyomozást“.

Kiemelt tartalom
A Barcelona 17 éves sztárja olyan magasra juthat el, amiről azt hinnénk, lehetetlen: mit kell tudni Lamine Yamalról? A Barcelona 17 éves sztárja olyan magasra juthat el, amiről azt hinnénk, lehetetlen: mit kell tudni Lamine Yamalról? 2024.10.1 15:39

Az Aftonbladet honlapján hétfőn tették közzé azokat a fotókat, amelyeken rendőrök láthatók azelőtt a szálloda előtt, amelyben Mbappé és társai megszálltak. Mbappé kísérete az AFP-hez eljuttatott közleményében azt írta: „ma egy újabb rágalmazó pletyka kezdett terjedni a világhálón az Aftonbladet svéd médiumtól”.

Ezek a vádak teljesen hamisak és felelőtlenek, a terjesztésük elfogadhatatlan. (...) Annak érdekében, hogy véget vessünk (Kylian Mbappé) imázsának módszeres rombolásának, minden szükséges jogi lépést megteszünk az igazság helyreállítása érdekében, és üldözni fogunk minden olyan személyt vagy médiumot, aki vagy amely részt vesz a Kylian Mbappé által ismételten elszenvedett erkölcsi zaklatásban és rágalmazásban

– tette hozzá a közlemény.

Didier Deschamps, a franciaák szövetségi kapitánya hétfőn úgy fogalmazott, hogy a jelentés nem tesz jót a válogatottnak. „Mindenki azt ír, amit akar, de negatív légkör van a francia csapat körül” – mondta Deschamps az újságíróknak a Belgiumban 2-1-re megnyert Nemzetek Ligája-selejtezőt követően.