ma 2024.10.11 10:12
Olvasási idő 0:39
Szöllősi Anna

Lehúzza a rolót Debrecen kultikus koncerthelyszíne, a Roncsbár

ZENE DEBRECEN KOCSMA SZÓRAKOZÁS

A debreceni Fórum pláza bővítése miatt nem üzemelhet tovább jelenlegi helyén a város legendás koncert- és bulihelyszíne, a Roncsbár.

A Tankcsapda egykori törzshelyeként is szolgáló Roncsbár tulajdonosai a Facebook-oldalukon jelentették be, hogy tizenkét év után bezárásra kényszerülnek, ugyanis az épület helyére a tervek szerint egy pláza bővítését húzzák fel.

„Mint azt már sokan tudjátok, a Roncsbár is helyszínéül fog szolgálni a későbbiekben megvalósuló Fórum 2. bevásárlóközpontnak, így sajnos búcsút kell, hogy intsünk egymásnak“ – írja a posztban a debreceni koncerthelyszín, amelynek egyik alapítója Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa.

„Fantasztikus 12 év van mögöttünk, mely alatt nemcsak a Város, hanem Kelet-Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb szórakozóhelyévé és igazi turisztikai látványossággá nőttük ki magunkat Veletek közösen“ – írják, de azt is megjegyzik, hogy az eredeti helyszín felszámolása nem biztos, hogy a klub történetének végét jelenti.

A hely októberben még teljes gőzzel üzemel, a már meghirdetett koncertek mellett október 24-ére egy meglepetésbulit is ígérnek a szervezők.
 

A Hvg.hu emlékeztet: nemcsak a Roncsbár kényszerül lehúzni a rolót a Fórum bevásárlóközpont tervezett bővítése miatt, hanem a Levendula kézműves fagylaltozó, illetve a Black Sheep Kávéház és Konyha is elköltözött a korábbi helyéről.