ma 2024.10.9 16:53
Olvasási idő 0:30
Szécsi Krisztián

Bubival tekert fel a Kékesre a BME egyik hallgatója

ÉLETMÓD BICIKLI BUBI BUDAPESTI MŰSZAKI EGYETEM KERÉKPÁR

A 21 éves Jancsó Marcellnek – stílszerűen – biciklizés közben jutott eszébe az ötlet, amit aztán ingben és nyakkendőben, a barátai segítségével valósított meg.

Jancsó Marcell, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) 21 éves hallgatója új magaslatokba juttatta MOL Bubi kerékpárokat. Vagyis csak egyet, de azzal tényleg fel is tekert az ország legmagasabb pontjára, az 1014 méteres Kékesre.

A formatervezőnek tanuló hallgatónak pár hónapja a budapesti Petőfi hídon áttekerve jutott eszébe az ötlet, amit aztán a Mol Bubival és a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködve múlt szombaton valóra is váltott.

A 130 kilométeres táv és az 1500 méternyi szintkülönbség legyűrése 24 órás ébrenlétet, 12 óra utazást, illetve 6 óra forgatást igényelt egy teljes csapattól – írják Jancsó Marcell társai, akik két autóval követték a bubizást.

Ami még lenyűgözőbb az egészben, hogy a BME Salgótarjánból származó hallgatója ingben, zakóban és alkalmi cipőben tekerte végig a távot, még a nyakkendő sem hiányzott a szettjéből.