ma 2024.9.30 13:05
Olvasási idő 0:34
Szöllősi Anna

Felfoghatatlan teljesítmény: 275 kilométeres ultramaratont nyert egy magyar sportoló

SPORT FUTÁS MARATON VERSENY

Lubics Szilvia korábban egy Antarktiszon rendezett ultramaratont is megnyert, ezúttal egy 275 kilométeres észak-amerikai futóverseny, a Grand to Grand első helyét kaparintotta meg.

Lubics Szilvia magyar ultrafutó nyerte a Grand to Grand ultramaratont, amin a sportolóknak 275 kilométert kellett megtenniük Arizona és Utah között, a Grand Canyontól a Bryce Canyonig, „kietlen, köves, sivatagos” tájakon.

A versenyen az indulók végig magukkal cipelik a hátizsákjaikat, ráadásul Lubicsé volt az egyik legnehezebb csomag, ami víz nélkül is 10,5 kilogrammot nyomott. 

Éjszakánként derékaljon, hálózsákban aludt egy sátorban, nappal a tűző napon futott többségében 40-50 kilométeres szakaszokat, egy alkalommal 85 km-t, végül pedig 13-at. A vezetést a második napon vette át, majd meg is őrizte azt a célvonalig

– olvasható a közösségi oldalára feltöltött beszámolóban.

Lubics Szilvia 45 óra 32 perc alatt teljesítette a távot, több mint egy órával megelőzve francia társát, a második helyezett Alix Noblat-t. Lubics egyébként korábban egy Antarktiszon rendezett ultramaratont is megnyert.

A férfi mezőnyben is volt egy magyar induló: Roskovics Miklós szintén szépen teljesített, a hatodik helyen végzett.