ma 2024.9.29 12:31
Olvasási idő 0:38
Szöllősi Anna

„Biden idővel vált értelmileg sérültté, Kamala így született“ – mondta Donald Trump, aki saját magát is felülmúlta

KÖZÉLET AMERIKAI ELNÖKVÁLASZTÁS 2024 DONALD TRUMP KAMALA HARRIS

Nem szokatlan, hogy Donald Trump személyeskedő stílusban és hangnemben, minden szakmaiságot mellőzve nyilatkozik másokról, de különösen kitett magáért, amikor egy szombati rendezvényen Kamala Harrist minősítette.

Donald Trup szombaton Wisconsinban, Prairie du Chien településén tartott kampányrendezvényt, ahol egy egész hosszú, több mint egyórás beszéddel készült. A szónoklatban Joe Biden jelenlegi elnök, valamint legerősebb választási ellenfele, Kamala Harris alelnök mentális képességeit is minősítette, nem is akárhogyan – írta meg a 24.hu a New York Times nyomán.

Trump baromságnak nevezte Kamala Harris déli határra tett látogatást, ahol ígéretet tett a fokozott biztonságra. Trump a határbiztonság kapcsán azt mondta, „Kamala értelmileg sérült” és ha egy republikánus tette volna azt, amit ő, akkor felelősségre vonták és eltávolították volna a hivatalából. 

Joe Biden idővel vált értelmileg sérültté, Kamala így született. És ha belegondolunk, csak egy értelmi fogyatékos hagyhatta, hogy ez történjen a hazánkkal


– mondta, majd „nagyon butának” nevezte Harrist, akinek a keresztnevét is helytelenül ejtette ki.

Donald Trump megnyilvánulását a Fogyatékkal Élők Amerikai Szövetségének vezetője is kommentálta a Washington Postnak. Szerinte Trump sorai „sokkal többet mondanak el róla és a fogyatékkal élőkkel szembeni pontatlan, gyűlöletkeltő elfogultságáról, mint Harris alelnökről, vagy bármely fogyatékkal élő személyről.”