tegnap 2024.9.26 9:18
Olvasási idő 0:37
Masszi-Rigó Csilla

Kiderült, ki lehet a Barcelona új kapusa, aki Ter Stegen sérülése miatt csatlakozhat a csapathoz

SPORT BARCELONA FOCI LABDARÚGÁS

A 34 éves Wojciech Szczesny korábban az Arsenalnál és a Juventusnál is védett, a Barcelona kapusaként pedig már a hétvégén ott lehet a meccskeretben, az azonban még nem biztos, hogy pályára is lép.

Wojciech Szczesnyvel pótolja a Barcelona Marc-André ter Stegent, aki a Villareal elleni meccsen szenvedett térdszalagszakadást – írta a 24.hu.

Bár a 32 éves játékost hétfőn megműtötték, nyolc hónapig biztosan nem állhat pályára. Több spanyol lap, köztük a Marca.com és az igazolásokban jártas Fabrizio Romano is arról ír, hogy a lengyel focista lesz a csapat új tagja. 

Szczesenyről a nyáron derült ki, hogy visszavonul, így szabadon igazolhatóként érkezik a Barcelona csapatába, hétvégén pedig már a meccskeretben is ott lehet az Osasuna elleni meccsen, igaz, nem mint kezdőkapus, a pozíciót ugyanis a Sportposzt híre szerint Inaki Penának, a Barca saját nevelésű játékosának tartják fent.

barcelona foci Wojciech Szczesny kapus
Wojciech Szczesny a 2024-es Labdarúgó-Európa-bajnokságon. Forrás Mateusz Slodkowski/Getty Images

A 84-szeres válogatott lengyel kapus korábban az Arsenalnál játszott, de kölcsönjátékosként védett a Brentford és a Roma csapatában is, 2017 és 2024 között pedig a Juventus csapatát erősítette.

Kiemelt tartalom
A Kabát FC a foci és a reality műfajának is teljes megcsúfolása, mégis az őszi felhozatal eddigi legszórakoztatóbb műsora A Kabát FC a foci és a reality műfajának is teljes megcsúfolása, mégis az őszi felhozatal eddigi legszórakoztatóbb műsora 2024.9.22 9:27

A hírek szerint most egy évre ír alá a Barcához, amelynek kétmillió eurót kell fizetnie kompenzációként a Juventusnak, Szczesnyt ugyanis még szerződés kötötte a klubhoz, amikor pályafutása lezárása mellett döntött.