2024.9.25 15:13
Olvasási idő 1:18
Maier Péter

Kokó szerint a családalapítás tesz vonzóvá egy nőt a férfiak számára

TÁRSADALOM KOVÁCS KOKÓ ISTVÁN NAGY FERÓ TÁRSADALOM

Nagy Feró és Kovács Kokó István "Az identitás, mint politikai fegyver" című beszélgetésen fejtették ki véleményüket a XXI. Század Intézet konferenciáján.

Kovács Kokó István és Nagy Feró is résztvevői voltak a XXI. Század Intézet által rendezett Az identitás, mint politikai fegyver konferencia A nő és a férfi címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésének, amelyről a Telex számolt be kedd este. A beszélgetés fő témái a családalapítás és a házasság voltak. Utóbbit Nagy Feró vasketrechez hasonlította, mondván, neki otthon egy szava sincs.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok bokszoló Kokó, aki azóta a televíziózásban és a sportdiplomáciában is lerakta a névjegyét úgy fogalmazott, az első feleségével együtt fogadtak el bizonyos családdal, élettel kapcsolatos normákat.

„Én nem az egyenjogúságban, a normalitásban hiszek“

– fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte az lehet az együttélés alapja, amit a pár mindkét tagja normálisnak gondol.

Második feleségét viszont karrieristának nevezte, ezért állítása szerint a boldogság érdekében át kellett alakítania azokat a normákat, amelyek mentén addig élt. Azelőtt ő mondta meg, mikor mit csinálnak, az első neje partner volt ebben, most azonban megfordult a helyzet, együtt kell döntéseket hozniuk. Úgy tűnik, hogy még ez is belefér az ő normalitásába, fogalmazott. Azzal viszont szerinte gond van, ha a szerepek felcserélődnek, abban ugyanis a férfi már nem érzi jól magát. Szerinte az régen rossz, ha úgy fogalmazunk, hogy családanya- és feleségszerep, hiszen a szerepet el kell játszani, ezeket pedig meg kell élni. 

Kiemelt tartalom
Mi is az a Gender Studies, amivel a kormány évek óta riogatja a magyar társadalmat? – Interjú Steve On Gender Studies kutatóval Mi is az a Gender Studies, amivel a kormány évek óta riogatja a magyar társadalmat? – Interjú Steve On Gender Studies kutatóval 2024.8.25 11:05

Kokó a fogamzásgátlás és gyerekszülés témakörében is megszólalt. Az anyaságot egy nemes küldetésnek és feladatnak nevezte, amire természetesen vágyik a gyerek, ha kislánykorától látja a családban. „Amikor eljut majd addig a döntésig, hogy anyaként akar-e élni vagy egy szingliként, aki minden karácsonyt sírva tölt, mert nincs kivel kézen fogva énekelni, akkor érezze a felelősségét. Hiszen egy családtól vonja meg magát csak azért, hogy a melle kemény maradjon. Egy idő után pedig úgyis elenged az a mell“ – fogalmazott, majd hozzátette:

„Mi, férfiak akkor is vonzónak tartjuk magunkat, ha lefelé nézve már nem látjuk a lábunkat. Ha a nők nekünk akarnak tetszeni, akkor nem feltölteniük kell a testrészeiket, hanem családot kell alapítani. A családban pedig az apa gondoskodik a családról, gyermeket nemz, az anya szüli a gyerekeket.“