ma 2024.9.20 15:51
Olvasási idő 1:38

Péntektől világszerte kapható az iPhone 16

TECH-TUDOMÁNY APPLE IPHONE MOBILTELEFON TELEFON

A legújabb iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max telefonok mellett az Apple Watch Series 10 órát, valamint az AirPods 4 fülhallgatók két új verzióját is piacra dobta a vállalat.

Az Apple legfrissebb készülékei a vállalat immár hagyományosnak mondható őszi nagy online bemutató eseményén debütáltak. A legújabb Apple-termékekre péntektől az iStyle hazai Apple Premium viszonteladói hálózatában csaphatunk le.

Az iPhone 16 termékcsalád a megszokott ikonikus, letisztult dizájnját és felhasználóbarát kezelőfelületeit további új innovatív funkciókkal pezsdítette fel, amelyek jelentős ugrást jelentenek az okostelefonok világában.

apple, watch
Forrás Apple

A népszerű iPhone sorozatba 4 új telefon érkezett, továbbá az Apple Watch 10 és az Airpods 4 fülhallgatók két új modellje is erősíti az idei felhozatalt:

  • Az iPhone 16 és az iPhone 16 Plus nemcsak megjelenésében, hanem tudásában is rengeteget fejlődött. A kijelzőt új Ceramic Shield burkolat védi, ami 50%-kal erősebb, mint a korábbiak. A hátlapon elhelyezkedő kamerák egymás alá kerültek, a telefon megkapta az iPhone 15 Pro telefonokban megismert akciógombot, a keret jobb oldalán pedig megjelent a dedikált Camera Control gomb, amelyekhez rengeteg hasznos funkció tartozik. Az új készülékek az A18 rendszerchippel gyorsabbak lettek, és akár 22, a Plus modellek pedig 27 órányi folyamatos videólejátszást is bírnak egyetlen töltéssel.
  • Az iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max formavilága nem változott, azonban a szegélyek vékonyabbak, így a kijelző mindkét modellen nagyobb lett. Az Apple A18 Pro chip a hatmagos grafikus processzora 20 százalékkal gyorsabb, ennek köszönhetően a Pro készülékek nemcsak az Apple legjobb fotós és videós készülékei, hanem egyben a legerősebbek és a legjobb üzemidővel rendelkeznek. A kamerarendszer minden tagja komolyabb frissítést kapott, az ultraszéles kamera felbontása 48 megpixelre nőtt, van autofókusz, a teleobjektív pedig ötszörös optikai nagyítást tesz lehetővé. A pro készülékekkel térbeli hangot is fel lehet venni, az Audio Mix funkcióval pedig utólag is variálhatók a hangok. 
  • Az Apple Watch Series 10 a legnagyobb kijelzős, mégis legvékonyabb Apple Watch modell. Az OLED képernyő a legfényesebb, amely ha kell, akár másodpercenként frissít. Az új hátlapnak köszönhetően az óratest könnyebb és gyorsabban feltölthető, emellett a modell képes felismerni az alvás közben jelentkező légzési nehézséget, az alvási apnoét és felhívja a figyelmet az esetleges egészségügyi veszélyekre. Az órán felvett hívásaink tisztábban szólnak, és minket is jobban értenek az új háttérzajt eltávolító algoritmusnak köszönhetően.
  • Az Apple AirPods 4 fülhallgatók jobban illeszkednek a fülbe, továbbá USB-C töltést, és még jobb hangzást kaptak. Az AirPods 4 aktív zajkioltással is kapható, ami újdonság az Apple nyitott típusú fülhallgatójánál. Ez a változat képes adaptívan alkalmazkodni a környezeti hangokhoz. Ennél a modellnél a tok is komolyabb frissítést kapott, amelynek hangszórói keresés esetén megszólaltathatók. 

Az iPhone 16 széria mostantól széles szín- és tárhelyválasztékban megvásárolható az iStyle kilenc üzletében Budapesten, Győrben, Debrecenben és Szegeden, valamint az istyle.hu webshopban.