ma 2024.9.20 10:11
Olvasási idő 0:32
Szöllősi Anna

Ingyenes programsorozattal nyílik meg Budapest legújabb zenei klubja

ZENE BUDAPEST KLUB KONCERT SZÓRAKOZÁS

Ikonikus helyszínen, a történelmi Metro Klub helyén nyílik meg a Vortex, ami zeneileg igen eklektikusnak ígérkezik. A klub nyitófesztiválját október 2. és 5. között rendezik meg.

Az Astoria mögött, pontosabban a Dohány és a Síp utca sarkán, a sok mindent megélt Metro Klub helyén kezdi meg működését Budapest legújabb szórakozóhelye, a Vortex.

A beatkorszak legendás koncerthelyszíne az elmúlt években már csak árnyéka volt régi önmagának, és a bulinegyed egyik nagyon mainstream helyeként üzemelt, ami főleg retró bulikkal akarta csábítani a népet.

budapest, metro klub
Forrás Fortepan / FŐFOTÓ

A Kreatív azt írja, a történelmi klub helyén nyíló Vortex egy minifesztivállal debütál október 2. és 5. között, ami igyekszik leképezni a hely koncepcióját. Szerdán az énekes-dalszerzők és az akusztikus produkciók lesznek főszerepben, amit open mic zár, a csütörtök az eklektikáé, a hiphoptól az elektronikus műfajokig vagy a dzsesszig terjedő skálán játszanak majd a fellépők, amit egy jam session after zár. Pénteken a folkzene dominál táncházzal kiegészülve, szombaton a pop-rocké és a bulié a főszerep.

A nyitófesztiválra a belépés ingyenes.