2024.9.10 9:48
Olvasási idő 1:08
Masszi-Rigó Csilla

Selena Gomez: Sajnos nem tudom kihordani a saját gyerekeimet

ARCOK GYERMEKVÁLLALÁS SELENA GOMEZ TERHESSÉG

A lupusszal és bipoláris zavarral küzdő Selena Gomez nem szülhet gyermeket, mert az rá és a baba életére nézve is veszélyes lenne. Ennek ellenére nem mondana le az anyaságról, az örökbefogadásra és egy béranya segítségére is nyitott.

Selena Gomez a nyilvánosság előtt vállalta fel, hogy egészségügyi problémái miatt nem lehet gyermeke, a szülés ugyanis az ő és a baba életét is kockáztatná, derül ki abból az interjúból, amit a 32 éves, immáron dollármilliárdos énekes-színésznő a Vanity Fairnek adott.

„Rengeteg olyan egészségügyi problémám van, amelyek veszélyeztetnék az életemet és a baba életét. Ezt egy ideig gyászolnom kellett“ – mondta Gomez az amerikai lap hétfőn megjelent interjújában.

selena gomez terhesseg
Selena Gomez a Vanity Fairnek mesélt arról, hogy nem szülhet természetes úton gyermeket. Forrás Vivien Killilea/Getty Images

Selena Gomez az elmúlt években is nyíltan beszélt állapotáról, évekkel ezelőtt ugyanis kiderült, hogy egy lupusz nevű autoimmun betegséggel küzd, amely során az immunrendszer – a túműködése miatt – a saját szöveteit támadja meg és magas számmal túlburjánzott, felesleges fehérvérsejteket termel.

2017-ben derült ki, hogy a betegség miatt Gomez vesetranszplantáción esett át, majd a My Mind and Me című dokumentumfilmben azt is felfedte, hogy bipoláris zavarral diagnosztizálták. 2022-ben a Rolling Stone magazinnak elmondta, a betegségére szedett gyógyszerek miatt nem biztos, hogy biztonságosan teherbe tud esni. 

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: MGMT, Lil Frakk, Selena Gomez és Buzás Bence a hét megjelenései között Playback Péntek: MGMT, Lil Frakk, Selena Gomez és Buzás Bence a hét megjelenései között 2024.2.23 17:17

A most készült beszélgetésből kiderül: Selena Gomez nem mondott le a gyerekvállalásról, a jövőben pedig vagy az örökbefogadást vagy egy béranya segítségét választaná.

Ez nem feltétlenül az a megoldás, amit elképzeltem magamnak. Azt gondoltam, úgy fog majd történni, ahogy mindenki mással is szokott. Már sokkal jobban vagyok, és egy áldásnak gondolom, hogy vannak olyan csodálatos emberek, akik örökbefogadást vagy béranyaságot vállalnak, nekem pedig mindkettő óriási lehetőség.

Selena Gomez édesanyja szintén örökbefogadott gyerek volt, az énekesnő ezért nagyon hálás mindenkinek, aki lehetővé teszi, hogy az olyanok is anyává válhassanak, akik nem szülhetnek, de az életüket adnák azért, hogy gyereket nevelhessenek.

Az énekesnő saját bevallása szerint nagyon izgatott azzal kapcsolatban, milyen lesz az anyaságig vezető út, még akkor is, ha más lesz, mint ahogy korábban elképzelte. „Végül is nem érdekel. Az enyém lesz, az én kisbabám lesz.”