2024.9.5 10:19
Olvasási idő 0:58
Kovács M. Dávid

Magyar válogatott kosarast igazolt a Los Angeles Lakers

SPORT KOSÁRLABDA LOS ANGELES LAKERS NBA VALERIO-BODON VINCENT

Bár a szerződés részletei egyelőre nem ismertek, sajtóértesülések szerint a Los Angeles Lakers újra leigazolta a 23 éves, 207 centis Valerio-Bodon Vincentet, aki ezzel ismét a csapat edzőtáborában bizonyíthat.

Az NBA-ben, vagyis az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban, szereplő Los Angeles Lakers leigazolta a magyar válogatott Valerio-Bodon Vincentet, írja az MTI. A liga honlapja szerint a szerződés részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Amerikai sajtóértesülések alapján egy Exhibit 10 elnevezésű megállapodást kötöttek vele, amely egyéves, minimumfizetést tartalmaz, és nincs benne garancia. A kluboknak egyidejűleg legfeljebb hat ilyen szerződésű játékosuk lehet.

A BB1.hu kosaras portál azt írja: Michael Scotto amerikai szakújságíró információi  szerint a magyar kosaras a tavalyi évhez hasonlóan egy edzőtábori szerződést kapott, vagyis még nem garantált, hogy valóban kap játéklehetőséget a Lakerstől.

Valerio-Bodon Vincent a Los Angeles Lakers színeiben az Atlanta Hawks elleni mérkőzés félidejében 2024. július 17-én.
Valerio-Bodon Vincent a Los Angeles Lakers színeiben az Atlanta Hawks elleni mérkőzés félidejében 2024. július 17-én. Forrás Candice Ward / Getty Images

A dominikai születésű, 23 éves kosaras tavaly a Boston Celticsnél szerepelt a nyári ligában, majd októberben a Los Angeles Lakersnél készülhetett, a kaliforniai gárda azonban végül lemondott a játékjogáról, így a Lakers fiókcsapatához, a G-ligában érdekelt South Bay Lakershez került. Ott az elmúlt szezonban 25 mérkőzésen 6 pontot és 2,4 lepattanót átlagolt, egyéni csúcsa a Santa Cruznak dobott 19 pont volt március 27-én. Legutóbb a Lakers nyári táborában négy meccsen átlagosan 4,5 pont és 4 lepattanó került a neve mellé.

Kiemelt tartalom
Magyar kosaras lépett pályára a Los Angeles Lakers színeiben Magyar kosaras lépett pályára a Los Angeles Lakers színeiben 2023.10.16 13:56

A 207 centis Valerio-Bodon 2019-től 2023-ig összesen 83 mérkőzésen lépett pályára a Budapesti Honvédban, az Atomerőműben, a DEAC-ban és a Sopronban. Az NBA-ban eddig egyetlen magyar kosaras szerepelt Dávid Kornél személyében, aki 1999 és 2001 között 109 találkozón játszott a Chicago Bulls, a Cleveland Cavaliers, a Toronto Raptors és a Detroit Pistons színeiben. Hanga Ádám volt 2011-ben az első magyar, akit amatőrbörzén (draft) választottak ki, de végül nem lépett pályára a San Antonio Spursben.