2023.1.5 13:38
Olvasási idő 0:35
Kovács M. Dávid

Magyar snowboardos okozott tömegbalesetet Ausztriában, többen kórházba kerültek

SPORT AUSZTRIA BALESET SNOWBOARD

A magatehetetlenül, egyre gyorsabban csúszó hódeszkás minden útjába kerülőt letarolt. Négy embert kórházba szállítottak, egyiküket mentőhelikopter vitte el a helyszínről. A történtek ellenére segítségnyújtás nélkül távozott, de a rendőrök megtalálták.

Egy 18 éves, magyar snowboardos okozott tömegbalesetet szerdán az ausztriai Murau-Kreischbergben, ahol a csákányos felvonót elengedve visszacsúszott az emelkedőn, közben pedig egy tucatnyi síelőt tarolt le – vette észre a Síelők.hu egy helyi újságban.

A 5min.at nevű helyi lap cikke szerint négy ember került kórházba a kezdő snowboardos miatt, egyiküket mentőhelikopterrel szállították el a helyszínről. A balesetet okozó hódeszkás a történtek ellenére segítségnyújtás nélkül távozott, pár órával később azonban megtalálta a rendőrség.

A lap szerint a snowboardosnak komoly gondjai voltak a csákánnyal, amely kicsúszott a lábai közül, ezért kézzel kapaszkodott bele. Egy meredek szakaszra érve azonban elesett, a csákány kiesett a kezéből, ő pedig visszacsúszott a lejtőn, egyre nagyobb sebességgel kaszálva el a mögötte haladókat.

A csákányos lift nyomvonala feletti ülőliftből készített videón az is látszik, hogy az elütött síelők és snowboardosok aztán szintén magatehetetlenül tarolták le a csákonyoson felvonózókat, ami óriási káoszt, tömegbalesetet okozott az osztrák síterepen.