2024.8.17 9:57
Olvasási idő 0:40
Szécsi Krisztián

Kiengedték a kórházból Lamine Yamal megkéselt édesapját, négy embert őrizetbe vettek

TÁRSADALOM FOCI LAMINE YAMAL

A focista édesapját még augusztus 14-én szállították kórházba, állapota már akkor is stabil volt. A spanyol hatóságok már a támadás után őrizetbe vett több gyanúsítottat.

Kiengedték a kórházból az FC Barcelonában játszó Lamine Yamal édesapját, írja a Mundo Deportivo. Munir Naszrauit augusztus 14-én késelték meg egy bevásárlóközpont parkolójában, miután a férfi heves szóváltásba keveredett egy csapat idegennel, az eset a katalóniai Mataróban történt azon a környéken, ahol Yamal is felnőtt. A támadást követően a férfit a badalonai Can Ruti kórházba vitték, ahova már stabil állapotban érkezett.

A rendőrség még a késelés napján őrizetbe vett három férfit, egy negyediket pedig egy nappal később, augusztus 15-én testi sértés gyanúja miatt. A spanyol hatóságok a CNN-nek elmondta, hogy a gyanúsítottak mind büntetlen előéletűek. A vádemelés legkésőbb augusztus 19-én kell, hogy hivatalosan is megkeződjön.

„Meg kell nyugodnunk, mindannyiunk érdekében, az enyém és a családom érdekében. Nekem is meg kell nyugodnom, mert nincs más választásom. El kell hinnünk, hogy az igazságszolgáltatás megteszi a dolgát – és biztosan meg is teszi, ez a legfontosabb. Hála a hatalmas Istennek, mindenre van megoldás. Persze, hogy féltem, élet és halál között láttam magam, féltem, mint minden ember“ – idézi a Mirror Naszraui szavait az El Chiringuito interjújából.