2024.8.9 13:52
Olvasási idő 1:02
Krajnyák Petra

Duplázott a magyar női kajak-kenu csapat 500 méteren, ezüstérmes lett a Nádas, Tótka férfi kajak kettes

SPORT 2024-ES PÁRIZSI OLIMPIA KAJAK-KENU OLIMPIA OLIMPIAI JÁTÉKOK

Két ezüsttel és egy bronzéremmel gazdagodott a magyar küldöttség a párizsi olimpia pénteki kajak-kenu versenyén.

A Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra duó ezüst-, a Pupp Noémi, Fojt Sára páros holtversenyben bronzérmet szerzett a női kajak kettesek 500 méteres versenyén a párizsi olimpián. A dobogó első fokára az új-zélandi Lisa Carrington és Alicia Hoskin állhatott, a címvédő Carrington ezzel a hatodik olimpiai aranyát nyerte.

Az MTI beszámolója szerint mind a nyolc hajó jól kapta el a rajtot, az új-zélandiak rögtön az élre törtek, Csipesék a negyedik helyen haladtak, majd 250 méternél a harmadik helyre törtek. A végén Csipesék és a két német hajó szinte egyszerre értek be, így célfotóval született meg a döntés.

Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 9. Az ezüstérmes Csipes Tamara (b) és Gazsó Alida Dóra (j) a női kajak párosok 500 méteres versenyének döntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 9-én. MTI/Kovács Tamás
Az ezüstérmes Csipes Tamara (b) és Gazsó Alida Dóra (j) a női kajak párosok 500 méteres versenyének döntője után. Forrás MTI / Kovács Tamás

Csipes és Gazsó párosát a második, Pupp és Fojt hajóját viszont először csak a negyedik helyre tették, akik Paulina Paszek és Jule Marie Hake idejével századra azonos időt mentek a rendszer szerint. A videók alapján a németeket látták hamarabb beérni, de később a magyar eredményt is harmadikra módosították.

Három éve, Tokióban Csipes Tamara Medveczky Erikával a negyedik helyen végzett, Kozák Danuta és Bodonyi Dóra párosa pedig bronzérmesek lett.

Ezüstérmes a Nádas, Tótka férfi kajak kettes

A magyar női sikerek mellett a Nádas Bence, Tótka Sándor kajakos páros nagyszerű versenyzéssel ezüstérmet nyert 500 méteren.

A világ- és Európa-bajnok Nádas és a tokiói olimpián 200-on aranyérmet nyert Tótka a középfutamból másodikként jutott tovább a döntőbe.

Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 9. Az ezüstérmes Nádas Bence (elöl) és Tótka Sándor a férfi kajak párosok 500 méteres versenyének döntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 9-én. MTI/Kovács Tamás
Az ezüstérmes Nádas Bence (elöl) és Tótka Sándor a férfi kajak párosok 500 méteres versenyének döntője után. Forrás MTI/Kovács Tamás

A friss Eb-győztes magyar duó a döntőben jól rajtolt, fél távnál a harmadik helyen eveztek a németek és az ausztrálok mögött, de óriási tempót diktáltak a táv második felében, így végül a második helyen értek célba.

A Nádas, Tótka kajakos páros így a magyar küldöttség 14. érmét szerezte a párizsi olimpián.