2024.8.8 13:16
Olvasási idő 0:56
Maier Péter

Leoltotta a fanyalgókat Kerekes Gréta gátfutó, aki szerint elszomorító kommenteket írnak a magyar szurkolók

SPORT 2024-ES PÁRIZSI OLIMPIA FUTÁS KEREKES GRÉTA

„Én is 30 évet áldoztam az életemből, nem éltem normális civil életet. Igenis büszkék lehetünk itt mindenkire, aki ide kijutott és bármit csinál“ – mondta a köztévének Kerekes Gréta gátfutó.

Szókimondó nyilatkozatot adott az M4 Sportnak Kerekes Gréta atléta, aki 13.20-as idővel, ötödikként ért célba csütörtök délelőtt a női 100 méteres gát reményfutamában, és nem jutott a döntőbe. 

Kerekes elmondta: rengeteg áldozattal járt az ő és a családja számára is, hogy most ott lehet a párizsi olimpián, ráadásul éppen napokkal a verseny előtt veszítette el a nagyapját. Először magáról a futásáról beszélt, ami számára pozitív csalódás volt az elmúlt napok, illetve a kvalifikációs versenyek után.

Kerekes Gréta az ausztrál Michelle Jennekével a női 100 méteres gátfutás első körös versenye után a párizsi olimpián, 2024- augusztus 7-én
Kerekes Gréta az ausztrál Michelle Jennekével a női 100 méteres gátfutás első körös versenye után a párizsi olimpián, 2024- augusztus 7-én Forrás Hannah Peters/Getty Images

Ezt követően az atléta általánosabb szempontból is beszélt az olimpiáról. Elmondása szerint ő csak hétfőn érkezett Párizsba, azelőtt otthonról követte az eseményeket, illetve a Facebookon is követte az eseményeket, de nagyon nem tetszett neki, amit a kommentszekciókban látott.

Nagyon szomorú vagyok, hogy nagyon sok magyar ember, magyar szurkoló nagyon negatívan kommentál és éli meg egy-egy magyar sportoló teljesítményét. Én is 30 évet áldoztam az életemből, nem éltem normális civil életet. Igenis büszkék lehetünk itt mindenkire, aki ide kijutott és bármit csinál

– hívta fel a figyelmet arra, mennyi lemondással jár a versenysport.

Kerekesre korábban is jellemzőek voltak az őszinte nyilatkozatok. Tavaly a Telexnek vallott arról, hogyan éli meg a versenyzést és a kudarcokat: „Gyerekkoromban áhítattal néztem Pistár Szilvit, úúúúristen, mennyire vagány volt, és milyen gyors. Ugyanolyan vagány szerettem volna lenni, mint ő. Hát nekem ez adatott meg, egy vébé, az egyik futáson túl vagyok, a másik majd jön. Nemcsak a húszéveseké a világ, de mindjárt elsírom magam. Ezt teszi a kor“ – mondta akkor.