2024.8.2 12:05
Olvasási idő 0:47
Maier Péter

Playback Péntek: Khalid és Jpegmafia új albumaival, és rengeteg új dallal üdvözöljük az augusztust

Playback Péntek: Khalid és Jpegmafia új albumaival, és rengeteg új dallal üdvözöljük az augusztust
Forrás Refresher Magyarország / Getty Images
ZENE ASAP ROCKY BAGOSSY BROTHERS COMPANY BILLIE EILISH CHARLI XCX JPEGMAFIA KHALID MAGYAR ZENE PLAYBACK PÉNTEK

New Music Friday REFRESHER módra: kerülj képbe a legfontosabb új megjelenésekkel e heti válogatott lejátszási listánkon!

Albummegjelenések terén a hét legnagyobb neve egyértelműen Khalid, aki könnyed, melankolikus r'n'b-jével az előző évtized végén robbant be. Több sláger is fűződik a nevéhez, mégis öt év kihagyással érkezik újra „rendes“ stúdióalbuma, amin szintén elfért néhány dal, amit imádni fog a – még mindig csak 26 éves – texasi énekes közönsége.

A könnyed feelgood popzene tökéletes ellentétét képviseli a légierőt szolgáló katonából lett experimental rapper és producer Jpegmafia, aki az elmúlt évek egyik legnagyobb underground szenzációja volt, és nem tudott olyat kiadni a kezei közül, amit ne ünnepelt volna a kritika. Annak ellenére, hogy a Barrington DeVaughn Hendricks néven született zenész művészete zajos, agresszív és nehezen befogadható, helyenként kifejezetten popérzékeny, úgyhogy ajánljuk, hogy az is tegyen vele egy próbát, aki csak verze-refrén-verze-refrén felosztású zenéket hallgat.

Mindezek mellett egy Billie Eilish-remixszel folytatódik Charli XCX Brat Summerje, az énekesnő vőlegénye, a 1975 zenekarból ismert George Daniel pedig beindította rave projektjét, ráadásul A$AP Rocky is visszatért egy váratlan közreműködővel (Jessica Pratt). Van mit hallgatni most is, úgyhogy szagoljatok rá a Playback Péntek playlistünkre!

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!