2024.7.30 10:01
Olvasási idő 0:53
Maier Péter

Hét hónapos terhesen versenyzett az olimpián Nada Hafez egyiptomi kardvívó

SPORT 2024-ES PÁRIZSI OLIMPIA OLIMPIA OLIMPIAI JÁTÉKOK TERHESSÉG VÍVÁS

A 26 éves olimpikon egy meccset nyert, így a legjobb tizenhat közé jutott, majd a dél-koreai Cson Hajong ejtette ki a nyolcaddöntőben.

Hét hónapos terhesen állt pástra a párizsi olimpián Nada Hafez egyiptomi vívó, aki női kard egyéniben versenyzett, és az első meccsét meg is nyerte az amerikai Elizabeth Tartakovsky ellen 15-13 arányban.

Hafez így a legjobb tizenhat közé jutott, majd a nyolcaddöntőben 15-7-re kapott ki a dél-koreai Cson Hajongtól. „Úgy tűnhetett, hogy két játékos állt a páston, de valójában hárman voltak! Én, az ellenfelem, illetve a születendő kisbabám!” – írta Hafez az Instagramon közzétett bejegyzésében.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Nada Hafez (@nada_hafez) által megosztott bejegyzés

„A babámnak és nekem is megvoltak a magunk kihívásai, legyen szó fizikai és érzelmi nehézségekről egyaránt. A terhesség hullámvasútja önmagában is kemény, de a magánélet és a sportolói tevékenység közti egyensúly megtartásáért küzdeni nem kevésbé volt megerőltető, bár megérte. Szerencsés vagyok, hogy bizalmat kaptam a férjemtől (Ibrahim Ihab) és a családomtól, és hogy idáig eljuthattam” – fogalmaz Hafez.

Kiemelt tartalom
Mi is az a Gender Studies, amivel a kormány évek óta riogatja a magyar társadalmat? – Interjú Steve On Gender Studies kutatóval Mi is az a Gender Studies, amivel a kormány évek óta riogatja a magyar társadalmat? – Interjú Steve On Gender Studies kutatóval 2024.8.25 11:05

A 26 éves olimpikon a női kard egyéniben versenyzett. Ebben a számban végül a francia Manon Brunet lett az aranyérmes, miután a döntőben legyőzte honfitársát, Sara Balzert. Balzer neve számunkra is érdekes, ugyanis ő búcsúztatta a negyeddöntőben Szűcs Lucát.

Szűcs mellett két másik magyar versenyző is volt a számban: Márton Anna és Pusztai Liza éppen egymással küzdöttek meg a legjobb tizenhat között. Onnan Márton ment tovább, de a negyeddöntőben ő is búcsúzott, miután 15-7-es vereséget szenvedett az ukrán Olha Harlan ellen.