2023.3.25., szombat

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Maier Péter
2023.1.2 11:38
Olvasási idő  0:50

Elvileg ők a 200 legjobb énekes a világon – sokan nem értenek egyet

A Rolling Stone listájának egy erősen vitatott lemaradója biztosan van.

Maier Péter
2023.1.2 11:38 Olvasási idő  0:50
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A Rolling Stone olyanra vállalkozott, amire kevesen mernének: összeállították a történelem 200 legjobb énekesének a listáját, ráadásul sorrendbe rendezve. Ennél jobban nem is tehetnék ki magukat a kritikának, a legnagyobb felháborodást azonban az keltette, hogy Céline Dion lemaradt a listáról. 

 

 

Az énekesnő rajongói és talán az egyszerű zenekedvelők is értetlenül állnak azelőtt, hogy az egyik legnagyobb hangterjedelemmel és technikai képzettséggel rendelkező énekesnő hogyan maradhat ki a legjobb 200-ból, míg az ezen a téren sokat kritizált Lana Del Rey ott van. A Rolling Stone azzal védekezik, hogy a jó énekes kifejezés alatt ők nem csak azt értik, hogy valaki technikailag kiemelkedő, nem a „legnagyobb hangok“, hanem a „legnagyobb énekesek“ listáját készítették el. „A tehetség lenyűgöző, a zsenialitás viszont időtálló“ – írják.

A lista egyébként elég nagy időtávot felölel: az első helyen Aretha Franklin szerepel, de napjaink nagy sztárjai közül is ott vannak jó páran: Taylor Swift és Billie Eilish is felkerült. 

 

 

Céline Dion tavasszal egyébként Budapesten is fellépett volna, de nemrég jelentette be nyilvánosan, hogy egy ritka neurólogiai betegséggel küzd, ami miatt le kellett mondania a turnéját. A budapesti koncertjét várhatóan egy évvel később, 2024. március 26-án pótolja majd.

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: huffpost.com Thumbnail:  Simone Joyner/Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra