2022.12.30 17:22
Olvasási idő 0:37
Kaposi Máté

Tömegverekedés az NBA mérkőzésen – lecsapott a liga

SPORT NBA

A Detroit Pistons–Orlando Magic mérkőzés első félideje kissé elfajult, a liga tizenegy játékost tiltott el.

Váratlan tömegverekedés alakult ki az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) egyik mérkőzésén. A Detroit Pistons és az Orlando Magic összecsapásának első félidejében a játékosok a szó szoros értelmében is összecsaptak egymással. Az első játékrész hajrájában Moritz Wagner a pályáról a detroiti kispadra lökte Hayest, ezután pedig elszabadult a pokol, egymásnak esett a két kispad. 

A balhézó játékosok pár perc után lehiggadtak, a mérkőzés békés mederben folytatódhatott tovább, melyet a detroiti gárda nyert meg 121–101 arányban. 

Lecsapott a liga

Azt természetesen senki nem gondolta komolyan, hogy a botrányt következmények nélkül hagyja a liga. A honlapjukon megjelent közlemény szerint a detroiti Killian Hayes három, Hamidou Diallo egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Az Orlando két találkozón kénytelen nélkülözni a center Moritz Wagnert.

Az ítélet viszont nem csak a verekedést kirobbantó játékosokat érinti, további nyolc Magic-játékos - Cole Anthony, R.J. Hampton, Gary Harris, Kevon Harris, Admiral Schofield, Franz Wagner, Mo Bamba, Wendell Carter Jr. kapott egy-egy mérkőzéses büntetést, hiszen a balhé kirobbanásakor elhagyták saját kispadjukat.