2024.7.26 15:52
Olvasási idő 0:48
Kovács M. Dávid

Nagy hatású zenei szerkesztővel indít online rádiót a Budapest Park

ZENE BUDAPEST PARK MAGYAR ZENE MÉDIA RÁDIÓ

A Park FM szelektora a Petőfi rádiótól tavaly kirúgott DJ Izil lesz.

Augusztus 1-jén, jövő csütörtökön, Park FM néven indítja el új zenei platformját a Budapest Park – derül ki egy szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtómeghívóból.

A Budapest Park előzetesen csak annyit árult el, hogy az online rádió a legnagyobb hazai és nemzetközi kedvencek mellett igazi rejtett kincseket is szállít majd a hallgatóknak, a Petőfi Rádió 2007-es megújulásában kulcsszerepet játszó DJ Izil pedig szelektorként csatlakozik a projekthez.

Mint ismert, DJ Izilt, azaz Borcsik Attilát, több más kollégájával együtt tavaly szeptemberben rúgták ki a közmédia részeként üzemelő Petőfi Rádiótól. A Telex akkori információi szerint a 20 fős állományból – racionalizálásra hivatkozva – 15-18 embernek kellett távoznia.

Ahogy a Média1 emlékeztet, a leépítés bejelentésének napján a rádión váratlanul leadták a Carson Coma Feldobom a követ című dalát, amiben több kormánykritikus sor is helyet kapott, többek között Orbán Viktor miniszterelnök nevének kisípolása is szóba kerül benne.

A zenei szerkesztő 2007 óta dolgozott az akkor teljes megújuláson átesett Petőfi Rádiónál, ő volt az, aki a magyar alternatív könnyűzene felé terelte a csatornát, illetve az ő nevéhez köthető a Szimfonik Live és a Petőfi Akusztik műsorok létrehozása is.

Kiemelt tartalom
Kirúgták a Petőfi Rádió stábjának jelentős részét, az egyik legfontosabb zenei szerkesztő is távozik Kirúgták a Petőfi Rádió stábjának jelentős részét, az egyik legfontosabb zenei szerkesztő is távozik 2023.9.29 16:52

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a Park FM-et jövő csütörtök este különleges módon, a színpadon indítják útjára a Budapest Parkban, ahol aznap egyébként Desh fog majd fellépni.