2024.7.18 11:34
Olvasási idő 0:57
Szöllősi Anna

Újabb brit fiatalnak veszett nyoma egy spanyol üdülőszigeten

KÖZÉLET ELTŰNÉSEK TENERIFE

Alig pár nappal azután, hogy a spanyol hatóságok azonosították Jay Slater holttestét, újabb brit fiatal eltűnése járta be a médiát: a Mallorcán dolgozó Ben Rosst múlt szerda óta nem látták.

Az elmúlt hetekben nagy érdeklődést váltott ki a 19 éves Jay Slater tragikus esete, aki egy hónappal ezelőtt rejtélyes körülmények között tűnt el egy átbulizott éjszaka után Tenerifén, de a hatóságok már csak a holttestét találták meg. A sérülései alapján arra következtettek, hogy lezuhant egy szikláról. Most egy újabb fiatal férfi eltűnéséről kezdett el cikkezni a külföldi sajtó: az ügyvédnek készülő Ben Rossnak azután veszett nyoma Mallorcán, hogy egy héttel ezelőtt furcsa e-mailt küldött az édesanyjának.

A 26 éves diák a múlt hónapban utazott a spanyol sziget egyik városába, Palmába, hogy a tanulmányi szünet ideje alatt egy energetikai vállalatnál vállaljon munkát. A fiú látszólag jól érezte magát, mígnem július 6-án úszni ment a Földközi-tengerbe, ám amíg a vízben tartózkodott, ellopták a telefonját, a pénztárcáját és a kulcsait. Miután bejelentette a lopást a rendőrségen, eltévedt, és megpróbált hazatalálni, majd kénytelen volt betörni a lakásba, mert a lakótársai idegennek hitték: vita alakult ki közöttük, és a rendőrséget is kihívták. A hatóságok végül nem tettek további lépéseket, mert Ross felajánlotta, hogy kifizeti az okozott károkat. 

Kiemelt tartalom
Emberi húst ledaráló sorozatgyilkostól a toxikus párkapcsolatokig – Ezek voltak a legolvasottabb cikkek 2023-ban a REFRESHER-en Emberi húst ledaráló sorozatgyilkostól a toxikus párkapcsolatokig – Ezek voltak a legolvasottabb cikkek 2023-ban a REFRESHER-en 2023.12.27 12:58

A Metro szerint a fiú emiatt anyagi gondokkal küzdött, és a mentális egészsége is egyre romlott. Édesanyja, Felix Robinson utoljára egy e-mailben hallott a fiáról, amiben megerősítette, hogy nincs jól, majd megszakította vele a kapcsolatot.

Eltűnt egy fiú Tenerifén.
Forrás gofundme.hu

Az angliai Golborne-ból származó Rossról július 10. óta nem tudni semmit. Az interneten adománygyűjtés indult anyja megsegítésére, hogy Mallorcára utazhasson felhívni a helyi lakosok és az ott nyaraló turisták figyelmét az eltűnt fiúra.