2024.7.16 14:28
Olvasási idő 1:36
Masszi-Rigó Csilla

Armie Hammer a botrányai után boldogabb, mint valaha, de terápia nélkül már halott lenne

ARCOK ARMIE HAMMER

A "Szólíts a neveden" színészét korábban szexuális zaklatással és fizikai bántalmazással vádolták, elmondása alapján azonban már megjárta a rehabot, a terápia pedig az egész életét megváltoztatta.

Armie Hammer visszatért, az elmúlt hetekben pedig két alkalommal is hosszabb interjúban mesélt arról, hogyan változott meg az élete 2021 óta, amikor szexuális zaklatással, fizikai bántalmazással és kannibalizmusra való hajlandósággal vádolta meg őt két egykori barátnője. A színész karrierje ezen a ponton kettétört, azóta egyetlen filmben sem láthattuk, pedig korábban olyan kasszasikerekben szerepelt, mint a Social Network – A közösségi háló vagy a Szólíts a neveden című filmek. 

A 37 éves Hammer Bill Maher Club Random című műsorában adott interjút, amiben elmesélte, mi minden történt vele az elmúlt három évben. „Soha nem voltam olyan boldog eddigi életemben, mint most” – állítja a színész, aki szerint csak akkor kerülhet az ember igazán jó helyre az életben, ha már megjárta a poklot. Azt követően, hogy Hollywood lényegében lapátra tette őt, elindult a józanság útján, elvonóra ment, ahol az alkohollal, a drogokkal és a szexfüggőségével kapcsolatos problémáit is kezeltette.

Armie Hammer 2019-ben a Film Independent Spirit Awards-on Forrás Jeff Kravitz/FilmMagic via Getty Images

„A terápia megváltoztatta az életemet. Szükségem volt egy eligazításra, mert, azt gondolom, ha mindez nem történik meg – nincs meg ez a kataklizmikus tektonikus változás – az életem pont úgy folytatódott volna tovább, ahogy addig, és tudom, hogy ez csak egy irányba vezetett volna, az pedig a halál“ – mondta az interjúban.

Hammer két korábbi partnere, Courtney Vucekovich és Julia Morrison, a 2022-es House of Hammer című dokumentumfilmben azt állította, hogy a színész különböző üzenetekben a kannibalizmussal kapcsolatos fantáziáit részletezte nekik. Tavaly áprilisban egy harmadik nő nemi erőszakkal vádolta a férfit, a Los Angeles-i kerületi ügyészség akkor meg is erősítette, hogy a mindent tagadó Hammer ellen szexuális erőszak vádja miatt indult nyomozás. Végül nem volt elegendő bizonyíték az ügy lefolytatásához, így nem emeltek vádat vele szemben.

A műsorvezető arra is rákérdezett, hogyan viselkedett egykori feleségével, Elisabeth Chambersszel, akivel két közös gyermekük született. Hammer bevallotta, hogy megcsalta, az emberekkel pedig tapintatlan volt, viselkedéséért azonban felelősséget kell vállalnia, hogy tanulni és fejlődni tudjon. „Az életem nagyon mozgalmas volt. Sok pénzt kerestem, sokat ittam, sokat drogoztam, keményen buliztam. Nagyon gyorsan és lazán vettem, hogy mit írtam az üzeneteimben. És olyan kockázatos viselkedésbe is belementem, ami hülyeség volt... Önpusztítás volt.”

Armie Hammert egész életében felvetette a pénz, dédapja, Armand Hammer ugyanis olajmágnásként hatalmas vagyonra tett szert. A színész azt mondja, az elmúlt években megtudta, milyen pénzszűkében lenni, a People belsős informátorai szerint azonban Hammer már egyáltalán nem támaszkodik családja vagyonára, és valóban minden erejét a gyógyulásra fordítja. Célja, hogy Hollywood újra megbízzon benne és ismét színészként foglalkoztassa őt, 2022 óta ugyanis egyetlen filmben sem kapott szerepet.