2024.6.24 14:04
Olvasási idő 0:36
Szöllősi Anna

Cápatámadásban meghalt Tamayo Perry szörfsztár, aki a Karib-tenger kalózaiban is feltűnt

SPORT CÁPATÁMADÁS HALÁL HAWAII SZÖRF

A szörfösként, vízimentőként és színészként egyaránt ismert Tamayo Perry Hawaii partjainál vesztette életét vasárnap.

Helyi idő szerint vasárnap kora délután cápatámadásban életét vesztette Tamayo Perry szörfoktató és vízimentő. Halálhírét a honolului mentőszolgálat jelentette be egy vasárnapi sajtótájékoztatón.

Perry Hawaii harmadik legnagyobb területű szigeténél, az Oahu mellett fekvő Kecske-szigetnél vesztette életét. A 49 éves férfit több harapás is érte, a vízimentők jet skivel vitték a partra, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani – írja a 24.hu a BBC nyomán.

Amellett, hogy profi szörfös volt és vízimentőként dolgozott, Tamayo Perry filmekben és sorozatokban is vállalt szerepet: feltűnt például A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken, a Charlie angyalai: Teljes gázzal, a Lost – Eltűntek vagy a Hawaii Five-0 című produkciókban.

Meghalt Tamayo Perry
Forrás Walt Disney

Kurt Lager, a honolului óceánbiztonsági szolgálat vezetője elmondta: a legendás szörföst vízimentőként is mindenki szerette, világszerte tekintélyt vívott ki magának. 

Tamayo legendás vízi ember volt, aki nagy tiszteletnek örvendett, itt nőtt fel, és nagyszerű tagja volt vízi mentőcsapatunknak


– emlékezett meg róla a helyi polgármester, Rick Blangiardi is, aki tragikus veszteségnek nevezte Perry halálát.