2024.6.20 10:03
Olvasási idő 0:32
Szöllősi Anna

Elképesztő forgalommal zárta a tavalyi évet a Balázs Kicks

ARCOK BALAZS KICKS PACHERT BALÁZS SNEAKER VÁLLALKOZÁS

Amellett, hogy számos közszereplő és politikus megfordult már a Z generáció kedvenc sneakerboltjában, a még mindig csak 21 éves Pachert Balázs sikere számokban is elég jól mérhető.

2023-ban 1 milliárd 517,7 millió forintos forgalmat csinált a Balázs Kicks, és 146,2 millió forintos adózott eredménnyel zárta az évet, a cégtulajdonos Pachert Balázs pedig 163 millió forintos osztalék kivételéről döntött – írja az RTL.

Már 2022-ben sem hiányzott sok a milliárdos bevételhez, akkor nettó 933,7 milliós értékesítés mellett 92,6 millió forintos adózott eredmény jött össze a budapesti Károly körúton üzletet üzemeltető Balázs Kicksnek.

A céget Pachert Balázs 2021 novemberében, három nappal a 19. születésnapja után alapította, mindössze hárommillió forintos tőkével. A tavalyi évben a fiatal vállalkozó csúcsra járatta a bizniszt: megfordultak a boltjában közszereplők és politikusok, például Majka, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vagy Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke.

A Balázs Kicks egyik terméke miatt áprilisban a forgalom is megbénult Budapest belvárosában, az emberek a Deák térnél az úttest közepén álltak sorba egy együttműködésből született pólóért.