2024.6.15 10:08
Olvasási idő 0:35
Masszi-Rigó Csilla

Udvaros Dorottya visszatér a Katona József Színházba

KULTÚRA KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZ NEMZETI SZÍNHÁZ SZÍNHÁZ UDVAROS DOROTTYA

A színésznő 1982 és 1993 között volt tagja a társulatnak, legközelebb Székely Kriszta darabjában láthatjuk majd.

Csaknem 30 év után ősszel visszatér a Katona József Színház színpadára Udvaros Dorottya, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Nemzet Színésze, aki egyben alapító tagja is volt a társulatnak. 

Udvaros Dorottya visszatér a Katona József Színház színpadára
Forrás Central Fotóarchívum

Udvaros Dorottya 22 évet töltött a Nemzeti Színházban, idén tavasszal derült ki, hogy Vidnyánszky Attiláék nem hosszabbították meg szerződését. A színművészt ősszel Székely Kriszta darabjában láthatjuk majd vendégelőadóként, a jövőben várhatóan szabadúszóként folytatja majd munkáját, hamarosan azonban láthatjuk őt Herendi Gábor új rendezésében, a Futni mentem című filmben is. 

A Katona József Színház 2024/25-ös évadában Tarnóczi Jakab Radical relax címen készít előadást a nagyszínpadon, a Kamrában Jánossy Lajos Itt élet című művét Máté Gábor rendezi, Ascher Tamás pedig egy Goldoni-darabot állít színpadra. Székely Kriszta Ferdinand von Schirach legfrissebb darabját rendezi meg, ebben lesz látható majd Udvaros Dorottya is, valamint az évadban adaptáció készül Hajnóczy Péter A halál kilovagolt Perzsiából című regényéből is.