2024.6.11 8:54
Olvasási idő 1:09
Masszi-Rigó Csilla

Leváltották a Telex After rovatvezetőjét, miután felfedte a maszkos producer, Hundred Sins arcát

ZENE AZAHRIAH HUNDRED SINS MAGYAR ZENE MÉDIA

Sajó Dávid a hétvégén az Instagram-oldalán fedte fel Hundred Sins arcát, amiért később ő maga, majd hétfő este a főszerkesztője is bocsánatot kért. Német Tamás egyúttal azt is jelezte, hogy Bicsérdi-Fülöp Ádám személyében új vezető kerül az After élére.

Leváltották rovatvezetői pozíciójából Sajó Dávidot, a Telex After rovatvezetőjét, miután szombaton engedély nélkül tette közzé saját Instagram-oldalán a maszkos zeneszerző, Hundred Sins arcképét.

Ahogy az később a zenei újságíró bocsánatkéréséből kiderült, „egy régóta húzódó, kissé egyoldalú konfliktus” vezetett ahhoz, hogy kiposztolta a fotót az arcát a nyilvánosság előtt gondosan rejtegető zenészről.

Hundred Sins Forrás Hundred Sins Fb

„Sajnos ma reggel egy régóta húzódó, kissé egyoldalú konfliktusra a lehető legrosszabbul reagáltam, ezért elnézést kérek. Valóban nem volt a legelegánsabb lépés pár percre kirakni a fotót. Én jobban szeretem párbeszéddel megoldani a konfliktusos helyzeteket, itt sajnos ez nem sikerült. Ezután átléptem egy olyan határt, amit nagyon nem kellett volna. Hibáztam, belátom, sajnálom” – írta Instagram-oldalán Sajó Dávid.

A hírre Azahriah egy Instagram-sztoriban reagált, amit aztán idő előtt eltávolított az oldaláról. Ebben élete egyik legnagyobb zeneipari csalódásaként emlegeti Sajót, majd hozzáteszi: „sajnos az idő igazolta, hogy a Telex is ugyanolyan manipulatív cikkeket ír, mindenáron mindenbe politikát csempészve“.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Ice Spice és Rakim mutatják meg, hogyan szól a hiphop skála két vége Playback Péntek: Ice Spice és Rakim mutatják meg, hogyan szól a hiphop skála két vége ma 12:17 -kor

A Telex hétfő este bocsánatot kért Hundred Sinstől, a főszerkesztő, Német Tamás által jegyzett közleményben azt írják, kollégájuk szakmai hibát követett el, ami miatt nem maradhat a jelenlegi pozíciójában, ezért a jövőben Bicsérdi-Fülöp Ádám vezeti majd az Aftert, Sajó Dávid a rovat tagjaként dolgozik tovább.

Kollégánk, Sajó Dávid, a Telex After rovatvezetője megengedhetetlen szakmai hibát követett el, amikor egy vita hevében a saját Instagramján, ha csak pár percre is, de felfedte egy zenei producer arcát annak ellenére, hogy a nyilvánosságban ő korábban kifejezetten kerülte azt. Ilyet senki sem tehet, egy újságíró pláne nem léphet ki a szakmája keretei közül. [...] Kollégánk belátta, hogy hibázott, és bocsánatot kért az előadótól. Ezen túl azonban a sokéves közös szakmai munka és érdemei elismerése mellett is úgy döntöttünk, ennek kell hogy legyen következménye, ezért leváltjuk vezetői pozíciójából

– írja Német Tamás főszerkesztő. 

A Telex közleményét Hundred Sins is megosztotta az Instagram-oldalán.