2024.6.6 11:10
Olvasási idő 0:43
Kovács M. Dávid

2024 nyarától újra az eredeti helyén üzemel a Pontoon

UTAZÁS BUDAPEST BULIZÁS PONTOON SZÓRAKOZÁS

A Pontoon a Lánchíd felújítása miatt költözött a pesti hídfő melletti placcról a híd másik oldalán állomásozó hajóra, most azonban visszatér az eredeti helyszínre, ahol Nick Cave is limonádézott, és ahol a Red Hot Chili Peppers meghallgatta a Qualitonst.

Búcsút int a Lánchíd déli oldalán horgonyzó hajónak, és visszaköltözik eredeti helyére, a pesti hídfő északi oldalára Budapest talán legjobb panorámájú szabadtéri szórakozóhelye, a Pontoon.

„Idén visszatérünk a partra! Imádtuk a hároméves hajókázást veletek, de idén újra kikötünk oda, ahonnan az egész Pontoon sztori indult: a Lánchíd pesti hídfőjéhez“ – jelentették be közösségimédia-felületeiken az üzemeltetők.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Pontoon (@pontoon_budapest) által megosztott bejegyzés

Mint írják, a nyitás menetébe még beleszólhat a Duna hétvégére várható magas vízszintje, ennek ellenére a péntektől vasárnapig tervezett nyitóhétvége programját már bejelentették: lesz LavaLava, Sunburst, Filo és még egy csomó mindenki más. (Friss infókért azért érdemes figyelni az ismert közösségimédia-csatornákat.)

A Lánchíd melletti placcot eredetileg a Város és Folyó Egyesület (Valyo) karolta fel, majd a Valyo Part helyén végül a Pontoon rendezkedett be. Egy évekkel később megerősített városi legenda szerint a Valyo Partot annak idején még Nick Cave is felfedezte, majd a Pontoon-érában ide jött le a Red Hot Chili Peppers is meghallgatni a Qualitons koncertjét.

Kiemelt tartalom
Bar Lola: Budapesten kaphatunk egy falatot egy már bezárt, de rajongott balatonfüredi étterem ízeiből Bar Lola: Budapesten kaphatunk egy falatot egy már bezárt, de rajongott balatonfüredi étterem ízeiből 4 nappal ezelőtt

A Pontoonnak végül a Lánchíd 2021-ben kezdődő felújítása miatt kellett új helyet keresnie, ekkor költözött a híd másik oldalán állomásozó állóhajóra, ami az előző szezon végéig a Pontoon bázisa volt.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Pontoon (@pontoon_budapest) által megosztott bejegyzés