2024.5.17 11:15
Olvasási idő 1:23
Krajnyák Petra

Azahriah nívótlannak nevezte a Fidesz plakátkampányát, majd Magyar Péter és Nagy Ervin politikai szerepvállalásáról is beszélt

KÖZÉLET AZAHRIAH INTERJÚ MAGYAR PÉTER PODCAST POLITIKA

„Ha valaki két oldalról, a DK és a Fidesz részéről kapja a propagandát és a mocskolódást, onnan tudja, hogy jó úton jár“ – mondta az énekes Friderikusz Sándor műsorában Magyar Péterről.

Friderikusz Podcast legújabb adásában Friderikusz Sándor immár második alkalommal, néhány nappal telt házas stadionkoncertje előtt látta vendégül Azahriah-t. A beszélgetés során könnyűzenei karrierje, sikerei és családja mellett politikáról, közéleti szerepvállalásáról is kérdezte a zenészt, de a plakátkampány, Magyar Péter és Nagy Ervin is szóba került.

„Borzasztó nívótlan. Ez inflálja el a politikát, ezért nem akarnak az emberek foglalkozni vele (a politikával), mert egyszerűen méltatlannak érzik egy ilyen világban. Én se akarom nézni ebből a sok közpénzből ezt a sok arcot. Dedó színvonal, és borzasztó elszomorító, hogy ezen a szinten működik az ország“ – mondta az énekes a magyar kormány plakátkampányáról.

Az interjú szerint a 22 éves Baukó Attila személyes ügyének érzi, hogy zenészként foglalkozzon az ország közügyeivel, de hangsúlyozta, hogy csak aktuális, égető történésekre vagy saját meggyőződéseire reflektál.

Azahriah szerint Novák Katalin és Varga Judit lemondatása a kormány részéről egyértelműen a „gyengeség megmutatása“ volt.

Baukó Attila a sokakat megosztó Magyar Péter-jelenséggel kapcsolatban kifejtette, hogy szerinte már az is „izgalmas, hogy a Fideszből kiválik valaki, mert erre még nem nagyon volt példa.“

Kiemelt tartalom
„Ahol a kollégákat tisztelet övezi, ott a vendégeket is” – interjú Wolfgang Puckkal és Byron Puckkal, a Spago étterem vezetőivel „Ahol a kollégákat tisztelet övezi, ott a vendégeket is” – interjú Wolfgang Puckkal és Byron Puckkal, a Spago étterem vezetőivel 2024.6.8 10:08

Bár személyesen nem vett részt Magyar Péter eddigi tüntetésein, de úgy látja, azokon kortól függetlenül még azok is megjelennek, akik évek óta elzárkóztak a politikától, mert „érkezett valaki,  aki beszél, az elvek alapján működik, azt a hatást kelti, nem diagramok, nem mérések alapján“ nyilvánul meg.

Nem droidokat lát az ember, akik szektákhoz vannak bekötve. (...) Egy egyöntetű Fidesz- és DK-kritika érkezik Magyar Péter részéről mondjuk egy ilyen beszédben. Azért ezt nem nagyon próbálták meg ellenzéki oldalról. És azért szerintem az, hogyha valaki két oldalról, a DK és a Fidesz részéről kapja a propagandát és a mocskolódást, onnan tudja, hogy jó úton jár

– mondta Azahriah.

Azahriah a podcastben a Magyar Péter mellett többször is nyíltan kiálló Nagy Ervinnel kapcsolatban arról beszélt, hogy abban a formában, ahogy a színész vesz részt a politikai életben, ő úgy inkább nem vállalna szerepet. „Nekem mint előadónak, zenésznek nem szabad minden egyes platformon, mindenáron, minden nap a politikát nyomni az emberek fejébe, nem ez a hivatásom. Ezzel is inflálom az én megnyilvánulásomnak a súlyát“ – nyilatkozta.

Friderikusz Sándor és Azahriah beszélgetését itt lehet megnézni: