2024.5.15 8:44
Olvasási idő 0:30
Maier Péter

Orbán Viktor rendőrökkel tenne rendet a bulinegyedben

KÖZÉLET BUDAPEST BULI BULINEGYED BULIZÁS

A kormány megvizsgálta Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzetét, és úgy látja, kormányzati beavatkozást igényelnek az ottani állapotok.

Új döntés jelent meg a keddi Magyar Közlönyben, amely Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzetének javításával kapcsolatos feladatokról szól.

Mint írják, a kormány megvizsgálta a bulinegyed helyzetét, és arra jutott, hogy a városrész közbiztonsága, különösen a Gozsdu udvarban és környékén tartott rendezvényekre vonatkozóan, kormányzati beavatkozást igényel.

Orbán Viktor június 15-i határidővel megbízta Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert, hogy megvizsgálja egy új „rendőrőrs létesítésének lehetőségét”, Pintér Sándor belügyminisztert pedig arra szólítja fel, hogy biztosítsa a Belső-Erzsébetváros közbiztonságának megerősítéséhez szükséges rendőri erőt.

A bulinegyed miatt évek óta parázs vita zajlik a lakosság és a vendéglátóhelyek tulajdonosai között. A VII. kerületi önkormányzat már jó ideje próbálja különböző rendelkezésekkel kordában tartani az ügyet, de úgy tűnik, a kormány szerint ez nem elegendő, és a közlönyben megjelent döntés alapján Orbán Viktor sokkal több rendőrt szeretne a bulinegyedbe csoportosítani.