2024.5.11 12:00
Olvasási idő 1:12
Masszi-Rigó Csilla

Kylian Mbappé bejelentette, elhagyja a PSG-t

SPORT FOCI KYLIAN MBAPPÉ LABDARÚGÁS

A focista péntek este tett közzé videót arról, hogy elhagyja a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatot.

Hivatalosan is bejelenttete távozását a Paris Saint-Germain labdarúgócsapattól Kylian Mbappé, a világbajnok támadó X-re feltöltött videójában jelentette be, hogy „a kaland véget ért”, és bár ugyan arról nem nyilatkozott, hol folytatja a játékot, annyit elárult, hogy külföldre megy. 

Beszélni akartam veletek, mert mindig elmondtam, hogy ha eljön az idő, akkor kiállok elétek. Ennek szellemében szeretném elmondani nektek, hogy ez az utolsó idényem a Paris Saint-Germainnél. Nem hosszabbítom meg a szerződésem, és néhány héten belül a kaland véget ér. Vasárnap játszom az utolsó meccsemet a Parc des Princes-ben, s ez egy rendkívül érzelmes alkalom lesz. Az elmúlt években az a kiváltság ért engem, hogy tagja lehettem a világ egyik legjobb klubjának, egyben a legnagyobb francia klubnak. Itt éltem át először, milyen óriási nyomás alatt futballozni, játékosként is fejlődtem, miután a sportág legnagyobb legendáival játszhattam együtt. Emberként is sokat fejlődtem, hiszen a sikerek mellett nem egyszer hibáztam is

– nyilatkozta a 25 éves világbajnok labdarúgó, aki köszönetet mondott klubjának, csapattársainak és edzőinek, valamint a szurkolóknak is. Beszédében elmondta, nehéz döntést hozott meg, de hét év után új kihívásra vágyik. „Nem én vagyok a leglátványosabb játékos, és előfordult, hogy nem tudtam felnőni ahhoz a szeretethez, amit tőletek kaptam, de nem akartam csalni, és az eredményességet helyeztem előtérbe. A PSG senkit nem hagy hidegen, vagy gyűlölöd, vagy szereted. Én úgy döntöttem, hogy szeretni fogom ezt a klubot, és noha voltak hullámhegyek és hullámvölgyek, nem bántam meg.”

Kiemelt tartalom
Jól indult, jól végződött, de mégis a válogatott foci válságának szimbóluma lett a németországi Európa-bajnokság Jól indult, jól végződött, de mégis a válogatott foci válságának szimbóluma lett a németországi Európa-bajnokság 2024.7.17 11:35

Mbappé szerződésének lejárta után szabadon igazolhatóvá válik, ezeddig pedig minden jel arra mutat, hogy karrierjét a Real Madridban folytatja. A focista 2017-ben került a PSG-hez a Monacotól, hét idény alatt hat bajnoki címet gyűjtött be, a PSG-vel három hazai kupagyőzelemnek is részese volt, a videóban elmondottak szerint pedig a Francia Kupa lesz az utolsó megmérettetés, amelyen a csapat tagjaként vesz részt.