2024.5.6 11:13
Olvasási idő 1:00
Maier Péter

Állandó üzletet nyit az Andrássy úton az Aeron női ruhamárka

DIVAT AERON BUDAPEST MAGYAR DIVAT

A magyar márka egy éven át üzemeltetett pop-up üzletet a Szervita téren, a ruháikat mostantól az Andrássy út 34. szám alatt lehet megtalálni.

Miután egy éven át sikeres pop-up üzletet üzemeltettek a Szervita téren, az Andrássy úton nyit boltot az Aeron női divatmárka, derül ki a hazai brand szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményéből.

A márka idén januárban harmadik alkalommal mutatta be kollekcióját a Koppenhágai Divathéten, valamint két kollaborációt, Leila Guïnnefollau és Ember Sári művészekkel, továbbá évente kiadott magazinjának első száma is debütált.

Az Andrássy út 34. szám alatt álló, az Aeron üzletének otthont adó épületet Ybl Miklós és Ungár Emil tervezte, amely egyben a sugárút egyik első sorházaként idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. Az üzlet belső terét nyugalom és szofisztikáltság jellemzi, amit visszafogott színek, tektonikus formák és érzékletes anyagok érnek el.

Így néz ki az Aeron új üzlete az Andrássy útonÍgy néz ki az Aeron új üzlete az Andrássy útonÍgy néz ki az Aeron új üzlete az Andrássy útonÜzletet nyit az Andrássy úton az Aeron
Galéria megtekintése
(4)

A közlemény szerint az enteriőrt Bertóty Eszter (Espacio Bertoty) belsőépítész álmodta meg, aki Áron Eszter márkaalapító és kreatív igazgató barátja. A tervezés során az Aeron vizuális nyelvezetének kibontakozására és megerősítésére törekedett, például a svéd Pholc lámpáinak használatával, kiemelve a márka skandináv dizájnhoz és életmódhoz való kötődését.

Kiemelt tartalom
Parkoló 'oló' nélkül: közösségi tér nyílik a budapesti Városháza udvarán Parkoló 'oló' nélkül: közösségi tér nyílik a budapesti Városháza udvarán 3 nappal ezelőtt

Az üzlet tágas, nagy belmagassággal rendelkező előterében az éppen aktuális tavaszi-nyári kollekció áll fókuszban. A fal körül rozsdamentes acél fogasokon futnak végig a ruhadarabok, a tér közepén pedig több léptékű mészkő és rozsdamentes acél posztamenseken találhatóak a márka legújabb kiegészítői.

Ezzel kontrasztban a hátsó, kisebb tér anyaghasználatában a puha és lágy textilek dominálnak, ami emberközpontúbb, intimebb atmoszférát teremt. Ezt a hangulatot erősíti az egyedi és látványos kazettás tükörfal is.

Az egyes kollekciókat ráadásul művészeti alkotásokkal egészítik ki, elsőként Leila Guïnnefollau installációja lesz látható,  amit a márkával való együttműködésben hozott létre. Az állandó, szezonális kollekciókon túl az üzletben megtalálhatóak exkluzív kapszulakollekciók és alapdarabok is.