2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Közélet
2022.12.16 14:00
Olvasási idő  0:41

Vége a New York-i "kölyökkutyagyáraknak", betiltják az állatkereskedelmet a kisállatboltokban

Tilos lesz kutyák, macskák és nyulak árusítása a New York-i állatkereskedésekben egy 2024 decemberében hatályba lépő törvény értelmében, amelyet helyi idő szerint csütörtökön írt alá Kathy Hochul kormányzó.

2022.12.16 14:00 Olvasási idő  0:41
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A Kaliforniában, Illinois-ban és Marylandben már bevezetett szabályozás célja, hogy véget vessen az úgynevezett "kölyökkutyagyárak" működésének.

 

Az állami törvényhozásban kétpárti támogatással elfogadott törvény a politikus szerint ugyanakkor lehetővé teszi, hogy az állatkereskedések az állatmenhelyekkel karöltve részt vegyenek az örökbefogadások ösztönzésében. Noha a törvény hatályba lépésével az emberek vásárolhatnak majd állatokat közvetlenül a tenyésztőktől, Hochul szerint az új szabályozástól az elvtelen és nagyüzemi szaporítók visszaszorításában is eredményt várnak.

 

Matt Bershadker, az Amerikai Állatkínzásellenes Társaság vezetője nyilatkozatában egyenesen az állatok és állattartók érdekében elért "történelmi jelentőségű győzelemnek" nevezte a törvény elfogadását. "A kölyökkutyagyárakban, barbár körülmények között szaporított állatok értékesítésének megszüntetésével New York végre elveszi a lehetőséget a brutalitásból nyerészkedő kiskereskedőktől és a kereskedelmi szaporítóktól" - fogalmazott.

 

Forrás: Unsplash / Jay Wennington

 

Míg az állatvédő csoportok üdvözölték a törvényt, a kisállatkereskedők arra hívták fel a figyelmet, hogy a szabályozás károsítja az ágazat tisztességesen működő szereplőit, egyebek között azzal, hogy megnehezíti a háziállatok beszerzését és elősegíti az etikátlan tenyésztők térnyerését a feketepiacon. Jelenleg ugyanis az engedélyezett és szabályozott helyi kereskedések ellenőrzik a tenyésztőket és szavatolják az újonnan született állatok egészségét és megfelelő elhelyezésüket.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: MTI Thumbnail:  Unsplash / Jay Wennington
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában közélet
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra