2024.4.26 10:42
Olvasási idő 0:39
Krajnyák Petra

Amy Adams főszereplésével készül Mundruczó Kornél új filmje

FILMEK + SOROZATOK CANNES-I FILMFESZTIVÁL FILMEK FILMIPAR MUNDRUCZÓ KORNÉL WÉBER KATA

A magyar rendező ismét feleségével közösen készít nagyjátékfilmet Amerikában.

A Golden Globe-díjas Amy Adams lesz a főszereplője Mundruczó Kornél At the Sea című új filmjének, írja Deadline. A forgatókönyvet Wéber Kata írta, akivel korábban a magyar rendező első amerikai produkcióján, a Pieces Of A Woman című filmen is együtt dolgozott.

A Deadline értesülése szerint a forgatás júniusban kezdődik meg Bostonban. A film Laura életét követi nyomon, aki hosszú rehabilitáció után visszatér a családjához a tengerparti nyaralójukba. Adams karakterének újra be kell illeszkednie bonyolult családi életébe, és kénytelen szembenézni élete következő, karrier nélküli fejezetével.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Amy Adams (@amyadams)

A rendező-író házaspár a 2020-as Pieces of a Woman című drámával hatalmas nemzetközi elismertségre tett szert. A Velencében bemutatott film a Netflixen is megjelent, a főszereplő Vanessa Kirby számára pedig meghozta az első Oscar-jelölést. Ezt megelőzően a duó együtt dolgozott a Fehér Istenen, amely 2014-ben elnyerte az Un Certain Regard-díjat Cannes-ban, valamint az Arany Pálmára jelölt Jupiter holdján. Mundruczó rendezte az Apple TV+ limitált sorozatának, a The Crowded Roomnak a pilot-epizódját, melyben Tom Holland és Amanda Seyfried alakították a főszerepeket.