2024.4.23 15:00
Olvasási idő 0:52
Masszi-Rigó Csilla

Másfél év börtönre ítélték Nancy Gonzalez világhírű táskatervezőt, mert engedély nélkül csempészett kajmánbőr táskákat az USA-ba

DESIGN BÖRTÖN DIVAT

Nancy Gonzalez táskáit rengeteg hollywoodi híresség hordta, Britney Spears és Salma Hayek mellett a "Szex és New York" című sorozatban is feltűnt egy-egy kiegészítője, most azonban feketelistára kerülhet a tervező.

18 hónap börtönre ítélte a miami szövetségi bíróság Nancy Gonzalez kolumbiai táskatervezőt az amerikai vadvédelmi törvények megsértése miatt, derül ki a SkyNews cikkéből.

Gonzalez a bíróságon maga ismerte be, hogy olyan futárokat alkalmazott, akik Kolumbia és New York között kereskedelmi célú járatokon szállították táskáit, melyeknek nem volt megfelelő behozatali engedélyük az Egyesült Államok veszélyeztetett és fenyegetett fajok kereskedelmének szabályozásáért felelős Hal- és Vadvédelmi Szolgálatától. A táskák fogságban tartott kajmánok és pitonok bőréből készültek.

Nancy Gonzalez Forrás Rabbani and Solimene Photography/Getty Images

A jelenleg 71 éves Nancy Gonzalezt a kolumbiai Caliban tartóztatták le, ahol kiadatásáig 14 hónapot ült börtönben. Az ügyészek 30-37 hónapnyi letöltendő börtönbüntetést kértek rá, mivel – a vád szerint – a könnyű pénzszerzés reményében választotta a drogcsempészethez hasonlító, illegális szállítási módot.

Kiemelt tartalom
Bevezetés a japán szubkultúrákba: a polgárpukkasztó gjaru, ami mindenkit megfertőzött a lábszármelegítő őrületével Bevezetés a japán szubkultúrákba: a polgárpukkasztó gjaru, ami mindenkit megfertőzött a lábszármelegítő őrületével egy órája

Mivel Gonzalez már Kolumbiában is vezekelt tettéért, végül 18 hónapnyi büntetést kapott, amelynek letöltését júniusban kell megkezdenie. A tervező ügyvédei azzal védekeztek, hogy az Egyesült Államokba vitt áruk csupán egy százaléka nem rendelkezett megfelelő papírokkal, ráadásul ezeket nem kereskedelmi céllal vitte (vitette) az országba, hanem olyan eseményekre szánta, mint például a New York-i divathét. 

Szívem mélyéből elnézést kérek az Amerikai Egyesült Államoktól, soha nem állt szándékomban megsérteni egy olyan országot, amelynek mérhetetlen hálával tartozom. A nyomás alatt rossz döntéseket hoztam

– mondta Gonzalez, akit ügyvédei azzal védtek, hogy kihágása miatt már megkapta büntetését, mintegy 300 főt foglalkoztató, főként női munkaerőt alkalmazó cége ellen pedig csődeljárás indult.