2024.4.24 12:56
Olvasási idő 1:06
Szöllősi Anna

10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet!

10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet!
Forrás Láthatatlan Tanoda
TÁRSADALOM BUDAPEST NYOLCADIK KERÜLET PROGRAMAJÁNLÓ

A Láthatatlan Tanoda április 27-én tartja a születésnapi buliját a Gólyában. A Tanoda tíz éve dolgozik 8. kerületi, hátrányos helyzetű gyerekekkel, akiket motivál és segít abban, hogy minél sikeresebbek legyenek a tanulmányaikban és az életben.

A Rosa Parks Alapítvány által működtetett Láthatatlan Tanoda Budapest nyolcadik kerületében dolgozik hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyerekekkel, akiknek – önkéntesek segítségével – egyéni és csoportos fejlesztőfoglalkozásokat, mentorálást, kulturális és szabadidős programokat biztosít, miközben a családjaikkal is aktívan együtt dolgozik.

A józsefvárosi Tanoda idén 10 éves, és április 27-én, szombaton, a kerek számhoz méltó programmal készülnek: koncertek, buli, értékes és különleges tombolanyeremények, valamint egy kiállítás is várja az érdeklődőket a Láthatatlan Tanoda elmúlt 10 évének legemlékezetesebb pillanataiból.

10 éves a Láthatatlan Tanoda.
Forrás Láthatatlan Tanoda

Koncertek 

A sodró gitárzenéjéről, nagyívű refrénjeiről és szeretetteljesen cinikus szövegeiről ismert Felső Tízezer 2015 óta létezik, azóta pedig már négy lemezük jelent meg. A powerpop és az alternatív zene hagyományait ötvöző formáció szoros kapcsolatot ápol a DIY-mozgalommal is, ami tetten érhető videóklipjeikben, kiadványaikban és koncertjeiken egyaránt.

Kiemelt tartalom
Hová menjünk, miket nézzünk májusban? – 7 kiállítás, ami közelebb hozza a nyarat Hová menjünk, miket nézzünk májusban? – 7 kiállítás, ami közelebb hozza a nyarat 2 nappal ezelőtt

A 2016 elején alakult Slow Village felállását, hangzását és attitűdjét tekintve a hiphop aranyéveit megidéző és ezt örökségként továbbvivő zenekar. Két nagylemezt adtak ki, a másodikat 2020 februárjában, mely a Hangfoglaló Program segítségével jött létre. Az Úton című lemezt a szakma és a közönség is lelkesen fogadta. Mostanra az ország összes klubjában headlinerként léphetnek fel, a nyári fesztiválok többsége esti sávokra hívja meg őket.

Tombola 

Tombolát a helyszínen lesz lehetőség beszerezni, darabját 1000 forintért, amihez a művészeti és kulturális szféra több ágából érkeztek felajánlások. A szervezők többféle fesztiválbérlettel (Ördögkatlan, Kolorádó), menő merch cuccokkal (Bianicon, Bongor), étteremkuponokkal (Csiga, Arquitecto Pitpit) és vagány ajándékokkal (Verkstaden, Medencebag, Daige, Eszka, SUSU kerámia) készülnek. A buliból és a tombolából befolyt összeget a Tanoda a foglalkozások fejlesztésére és a fenntartható működésre fordítja. 

10 éves a Láthatatlan Tanoda.
Forrás Láthatatlan Tanoda
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!