2024.4.12 12:34
Olvasási idő 0:47
Krajnyák Petra

Újabb ikonikus játékot visz filmvászonra Margot Robbie produkciós cége

FILMEK + SOROZATOK FILMEK MARGOT ROBBIE MONOPOLY TÁRSASJÁTÉK

A "Barbie" sikerei után után a LuckyChap a Monopoly társasjátékból is filmet készít.

Élőszereplős Monopoly-filmet készít Margot Robbie produkciós cége, a LuckyChap lesz, írja a Variety és több más filmes szakportál.

A Hasbro ikonikus társasjátékáról szóló produkcióban – a Lionsgate filmstúdió mellett – az amerikai játékgyártó vállalat is közreműködik.

Egy Monopoly játék látható a Monopoly U.S. National Championship versenyen a Union Station-en 2009. április 15-én Washingtonban. A döntőben 28 játékos küzd a nemzeti bajnoki címért, aki képviselheti az Egyesült Államokat az októberi Las Vegas-i világbajnokságon.
Forrás Alex Wong/Getty Images

Az ausztrál színésznő filmes cégének köszönhetjük a tavalyi év két sikerfilmjét, a Saltburnt és a Robbie főszereplésével készült Barbie-t is. Robbie a Varietynek azt mondta: több, a Barbie-filmhez hasonló hatású mozifilmet szeretnének csinálni.

Nem hiszem, hogy ez a Barbie 2 lenne. Miért ne lehetne ez egy másik nagy, eredeti, merész ötlet, ahol adott egy csodálatos filmes, egy nagy pénzösszeg, amivel dolgozhatunk és egy hatalmas konglomerátum bizalma, amely támogat abban, hogy igazán játszhassunk?

Robbie cége mellett a Lionsgate is részt vesz a munkálatokban, amely 2023  decemberében meghosszabbította a társasjátékról szóló film fejlesztési jogait, miután megvette a kanadai Entertainment One multinacionális céget a Hasbrótól. A stúdió szerint a Monopoly a világ legnépszerűbb társasjátéka, amely több mint 100 országban kapható, és 1935-ig visszamenőleg közel félmilliárd példányt adtak el belőle.

Kiemelt tartalom
A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé 2024.4.24 17:40

A Monopoly-film cselekményéről egyelőre semmit nem árultak el, azt sem tudni, ki fogja életre kelteni a játék arcát, Rich Uncle Pennybagst. Adam Fogelson, a Lionstage-t elnöke azonban úgy fogalmazott: a LuckyChapnek egészen határozott elképzelései vannak a filmről.