2024.4.11 17:16
Olvasási idő 0:53
Masszi-Rigó Csilla

Meghalt O. J. Simpson, az amerikai foci történetének egyik leghírhedtebb figurája

SPORT HALÁL

Az egykori NFL-játékos rákbetegségben szenvedett, halálát a családja jelentette be a közösségi médiában.

Hetvenhat éves korában meghalt O. J. Simpson (születési nevén: Orenthal James Simpson) egykori amerikaifutball-játékos és színész, jelentette be családja csütörtökön az egykori sportoló közösségimédia-oldalán.

A hozzátartozók közleménye szerint az egykori NFL-játékos halálát rákbetegség okozta. Simpson 2023 májusában hozta nyilvánosságra, hogy rákkal küzd, illetve kemoterápiás kezelést kap, a betegség típusát azonban nem részletezte.

Mint ismert, O. J. Simpsont 1994-ben kettős gyilkossággal vádolták meg felesége és annak szeretője, Ron Goldman halála miatt. Simpson pere évekig elhúzódott, Goldman családja kártérítési pert indított ellene, amit meg is nyertek, a 33,5 milliós kártérítés pedig teljes anyagi csődbe vitte Simpsont. 

Forrás Ted Soqui/Sygma via Getty Images

Jóval később, 2007-ben előzetes letartóztatásba helyezték, amiért egy Las Vegas-i hotelszobába betörve sportereklyéket rabolt el egy kereskedőtől, állítása szerint azonban a saját ereklyéit akarta visszavenni, fegyverrel. 2008. december 5-én egy Las Vegas-i bíróság 33 év szabadságvesztésre ítélte azzal a kikötéssel, hogy a büntetés kevesebb mint harmadának letöltése után feltételesen szabadlábra bocsátható. Simpsont 2017. október 1-jén szabadon engedték a börtönből.

O. J. Simpson NFL-karrierjének nagy részét a Buffalo Billsben töltötte, illetve két évig a San Francisco 49ersben is játszott. Beceneve Juice volt (innen jött az O. J., azaz Orange Juice becézés). 1973-ban ő lett az első olyan játékos az NFL történetében, aki egy szezonban több mint kétezer yardot futott. Színészi pályafutása során szerepelt többek között a Csupasz pisztoly első három részében, valamint A Cassandra-átjáró és a
Pokoli torony című filmekben is.