2024.4.10 16:24
Olvasási idő 0:34
Szöllősi Anna

A Messenger új funkciója segíthet átlátni a néha nagyon kaotikus csoportos beszélgetéseket

TECH-TUDOMÁNY INTERNET KÖZÖSSÉGI MÉDIA MESSENGER META

A Messenger-felhasználóknak mostantól lehetőségük van, hogy a csoportos csevegéseken belül albumokat hozzanak létre, nagy felbontású fényképeket küldhessenek, akár 100 MB méretű fájlokat is megoszthassanak egymással.

Eddig csak az adott beszélgetésben megosztott fényképek listájára volt lehetőségünk rálátni a Messengeren, de mostantól létrehozhatunk fotós és videós albumokat, és kedvünk szerint rendszerezhetjük és csoportosíthatjuk a csoportos chateken belüli multimédiás kontenteket – írja a 24.hu. 

A csevegésben mindenki megtekinthet, hozzáadhat, törölhet és letölthet képeket vagy videókat az albumból, amit úgy tudunk létrehozni, hogy kiválasztjuk a képeket, majd rákoppintunk az „album létrehozása“ opcióra. Ha egy fotót szeretnénk hozzáadni a már meglévő albumhoz, a „hozzáadás az albumhoz“ opciót kell lekoppintani, a mappa kereséséhez pedig a „média“ fülre tudunk klikkelni.

Forrás Screenshot

Az újítás olyan tekintetben forradalminak számít, hogy a Meta egyéb üzenetküldő szolgáltatásaiban, így a WhatsAppban és az Instagramon, nem lehet privát üzenet részeként albumokat létrehozni.

A Messengeren emellett a maximális fájlméret is növekszik, így HD-fotók továbbítására is lesz lehetőségünk, és Word, PDF, Excel és zip fájlokat is továbbküldhetünk. Újítás még, hogy QR-kód alapján is tudunk felhasználókat keresni az appban.