2023.3.26., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech
Szöllősi Anna
2022.12.14 13:43
Olvasási idő  0:36

Újabb próbálkozás született a TikTok betiltására az Egyesült Államokban

Elkészült a kétpárti törvénytervezet, ami betiltaná Amerikában a TikTok-ot – jelentette be Marco Rubio republikánus szenátor.

Szöllősi Anna
2022.12.14 13:43 Olvasási idő  0:36
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A törvényjavaslatot az Egyesült Államok képviselőházában Mike Gallagher republikánus és Raja Krishnamoorthi demokrata képviselők nyújtották be: a jogszabály blokkolná a Kínában vagy Oroszországban működő közösségimédiás alkalmazások használatot. 

 

Részlegesen már több államban is betiltották a kínai közösségi alkalmazás használatát, legutóbb például Maryland kormányzója, Larry Hogan egy rendkívüli sürgősségi határozat keretében hozta meg az intézkedést, amit azzal indokolt, hogy a videómegosztó alkalmazás elfogadhatatlan kiberbiztonsági kockázatot jelent az államra nézve. A republikánus kormányzó felszólította az intézményeket arra, hogy tegyék lehetetlenné a megtiltott alkalmazások letöltését az állam végrehajtó szerveinek teljes informatikai hálózatán.

 

Bár a Trump-kormányzatnak is volt próbálkozása 2020-ban a TikTok betiltására, a dolog akkor kudarcba fulladt - a mostani törvényjavaslat a tiltást szintén szövetségi szintre emelné. 

 A TikTok is megszólalt az ügyben 

„Ahelyett, hogy arra ösztönöznék az adminisztrációt, fejezze be a TikTok nemzetbiztonsági felülvizsgálatát, a Kongresszus egyes tagjai úgy döntöttek, hogy a politikailag motivált betiltást szorgalmazzák, ami semmit sem javít az Egyesült Államok nemzetbiztonságán“ – reagált a TikTok. 

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: 24.hu Thumbnail:  Unsplash / Hello I'm Nik
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra