2024.3.6 12:27
Olvasási idő 1:15
Szécsi Krisztián

Dakota Johnsont nem lepte meg a Madame Web bukása, szerinte a nézők nem hülyék, csak annak nézik őket

FILMEK + SOROZATOK DAKOTA JOHNSON MADAME WEB MARVEL

A színésznő úgy gondolja, hogy a döntéshozók miatt teljesített alul a film. Ő tanulópénzként tekint erre a projektre, és megérti azokat, akik a filmet szapulják.

Dakota Johnson, a legújabb Marvel-mozi főszereplője a Bustle interjújában osztotta meg gondolatait a Madame Web című filmjéről, illetve annak fogadtatásáról. Az amerikai színésznőt nem lepte meg különösebben, hogy a film gyengén teljesített a mozikban.

„Sajnos nem vagyok meglepve, hogy megbukott a film“ – kezdte gondolatait Johnson, aki szerint az ilyen projektekkel az az egyik legnagyobb probléma, hogy „a döntéseket bizottságok hozzák, és a művészet nem az elsődleges szempont az ilyen bizottsági üléseken“. 

A filmeket egy filmkészítő és egy őt körülvevő művészeti csapat készíti. Nem lehet számok és algoritmusok alapján művészetet csinálni. Már régóta az az érzésem, hogy a filmfogyasztó közönség rendkívül okos, a döntéshozók pedig valamiért mégis azt hiszik, hogy nem azok. A közönség mindig képes lesz kiszagolni a baromságokat. Még ha el is kezdenek mesterséges intelligenciát használni a filmgyártáshoz, az emberek kurvára nem akarják majd azokat nézni

– mondta Johnson, aki korábban a Vanity Fairnek mesélt A szürke ötven árnyalata-trilógiához fűződő bonyolult viszonyáról, és ezúttal a legújabb filmjével kapcsolatban is hasonló érzéseket osztott meg.

Kiemelt tartalom
Imádják a rajongók a Deadpool & Rozsomák trailereit, de hogy lehet a káromkodó szuperhős a megoldás a Marvel összes problémájára? Imádják a rajongók a Deadpool & Rozsomák trailereit, de hogy lehet a káromkodó szuperhős a megoldás a Marvel összes problémájára? 2024.4.23 19:20

Dakota Johnson úgy fogalmazott: „Ebben a szakmában néha megtörténik, hogy aláírunk valamit, és az úgy egy dolog, aztán amikor elkezdődik a munka, az a dolog valami teljesen mássá válik, mi pedig azt gondoljuk, hogy »várjunk csak, mi van?!«. Mindenesetre ez egy jó tanulópénz volt. És persze, nem jó érzés valami olyannak a részese lenni, amit szétszednek az emberek, de nem mondhatom, hogy nem értem meg őket“.

A Madame Web eddig körülbelül 91 millió dollárt hozott a konyhára 80 milliós büdzsével, így nem lehet azt mondani, hogy totális bukás lenne, de mindenképpen gyengén teljesített a korábbi Marvel-alkotásokhoz képest. Egyébként fontos tisztázni, hogy bár a Madame Web egy Marvel-film, teljesen önálló: nem része az MCU-nak, és nem kapcsolódik a Sony által készített többi Marvel-filmhez, például a Venomhoz és a Morbiushoz.

Johnson egyébként a legutóbbi Saturday Night Live-ban alatt azzal viccelődött, hogy az egész Madame Web olyan, mintha AI-jal csinálták volna meg minden pasi álomfilmjét: