2024.3.5 12:50
Olvasási idő 0:34
Szöllősi Anna

A Coperni überelte Bella Hadid spray-ből készült ruháját: a márka legújabb táskája 99 százalék levegő

DESIGN COPERNI DESIGN DIVAT

A Coperni Air Swipe táskája mindössze 33 grammot nyom, 99 százalék levegőből és 1 százalék üvegből készült. A bulvárlapok hangzatos frázisával élve: hihetetlen, de igaz!

Az üvegből készült táskáktól kezdve a Bella Hadid által viselt, spray-vel felfújt, majd szövetté szilárdult ruháig a Coperni nevéhez sok extrém projekt köthető, a brand egészen megosztó névnek számít a divatvilágban. A francia márkának időről időre sikerül virális pillanatokkal és darabokkal előállnia, ezúttal az Air Swipe táskával dobta le a (pihekönnyű) atombombát – szúrta ki a HypeBeast.

Bella Hadid a 2022-es párizsi divathéten.
A 2022-es párizsi divathét bemutatóját egy elég szürreális finálé zárta le, ami piros betűvel írta be magát a divattörténelembe. Forrás Getty Images / Estrop

A Coperni a mondhatni teljesen átlagos Swipe Bag terméket vette alapul és gondolta újra, amit egyébként Doja Ca vagy Kylie Jenner is előszeretettel visel. Az új verzióval emelték a tétet: Ioannis Michaloudis fejlesztette ki az Air Swipe Baget, ami 99 százalék levegőből és 1 százalék üvegből áll, így mindössze 33 grammot nyom. A konstrukció a NASA által is alkalmazott nanoanyagból, aerogélből készült, ami a világ legkönnyebb szilárd anyagának számít. A felhőszerű táska egyben a legnagyobb darab, amit valaha nanoanyagból készítettek.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

coperni (@coperni) által megosztott bejegyzés