2024.2.28 16:54
Olvasási idő 0:43
Szécsi Krisztián

Húsz év után ismét filmet forgat John Waters, a Rózsaszín flamingók rendezője

FILMEK + SOROZATOK AUBREY PLAZA FILMEK JOHN WATERS

John Waters a 2022-ben megjelent, "Liarmouth" című regényét viszi filmre, az adaptáció főszerepében Aubrey Plazát láthatjuk.

Két évtizeddel utolsó filmje, a 2004-es Szégyen és gyalázat (A Dirty Shame) című szatirikus szexkomédiája után John Waters ismét rendezői székbe ül.

Annak ötletét, hogy Waters filmre vinné a 2022-ben megjelent, Liarmouth (magyarul: Hazugszáj) című regényét, már korábban belengették. Most már azt is tudjuk, hogy a film főszerepében Aubrey Plazát, A Fehér Lótusz sztárját láthatjuk, aki két évvel korábban még azt nyilatkozta, hogy bármit megtenne a szerepért.

Aubrey Plaza A Fehér Lótusz című sorozatban Harper karakterét alakította. Forrás HBO

„Azonnal küldtem is neki egy e-mailt. Azt mondtam neki, jó lenne, ha elmehetnék hozzá egy meghallgatásra, hiszen még hasonlítok is a lányra a könyv borítóján. Erre azt mondta, hogy rajta vagyok a listáján, mire én azt válaszoltam, hogy a lista tetején akarok lenni. Én akarok lenni az egyetlen ember a listáján. A lábai elé vetem magam“ – mondta Plaza 2022-ben a Dazed interjújában.

Kiemelt tartalom
Eddie Murphy megint visszatér, és milyen jól teszi – Megnéztük a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley című filmet Eddie Murphy megint visszatér, és milyen jól teszi – Megnéztük a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley című filmet 2024.7.5 19:09

A Liarmouth egy Marsha Sprinkle nevű kényszeres hazudozó történetét követi nyomon. A kutyák és a gyerekek utálják őt, még a saját családja is holtan akarja látni. A Waters  által megformált karakter okos, kétségbeesett, zavart, élete pedig a szex, a bűnözés és a diszfunkcionális családi minták körül forog.

A filmadaptáció megjelenési dátumáról még nincs információ.