2024.2.28 11:45
Olvasási idő 0:33
Szécsi Krisztián

Letartóztatták az Eufória sztárját, mert Palesztina mellett tüntetett

FILMEK + SOROZATOK EGYESÜLT ÁLLAMOK EUFÓRIA HBO IZRAEL NEW YORK PALESZTINA

A színésznő New York legendás felhőkarcolójában tiltakozott, ahol aznap Joe Biden amerikai elnök adott interjút.

Letartóztatták az HBO Eufória című sorozatából ismert Hunter Schafert, miután február 26-án, hétfőn, a Jewish Voice for Peace (JVP) aktivistáival Palesztina mellett tüntetett New Yorkban.

Az anticionista, baloldali zsidó szervezet a Vulture-nek megerősítette, hogy a színésznő hétfő délután a 30 Rockefeller Plaza nevű, legendás New York-i felhőkarcolóban tiltakozott, ahol Joe Biden amerikai elnököt látták vendégül a Late Night with Seth Meyers című műsorban. Az eseményen készült fotókon Schafer egy olyan pólót visel, amely azonnali tűzszünetre szólítja fel a világ vezetőit.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Jewish Voice for Peace NYC (@jvpny) által megosztott bejegyzés

A JVP Instagram-oldalán közzétett fotókon és videókon a tüntetők Biden gázai külpolitikáját bíráló rigmusokat skandálnak, illetve molinókra festett üzenetekkel –például „vess véget Izrael gázai ostromának“ és „ne adj több fegyvert a népirtásnak“ jelmondatokkal – tiltakoznak.

A Vulture megkereste a New York-i rendőrséget és Schafer képviselőit, hogy kommentálják a történteket, azonban még nem érkezett hír, milyen jogi következményei is lesznek a színésznő politikai állásfoglalásának.