2024.2.19 12:11
Olvasási idő 1:08
Maier Péter

A legolvasottabb spanyol sportújság szerint Mbappé titokban aláírt a Real Madridhoz

SPORT FOCI KYLIAN MBAPPÉ REAL MADRID

Ha a Marca állításait el is osztjuk kettővel, akkor is elég valószínű, hogy a francia támadó a Realnál köt ki.

Kylian Mbappé két hete titokban aláírt a Real Madridhoz, állítja a Marca spanyol sportlap. Az újság arra hivatkozik, hogy egy meg nem nevezett klub ajánlatot tett a játékosért, de Mbappé ügynöke közölte, hogy a francia támadó már aláírt a madridi csapathoz.

Fontos megjegyezni: a Marca sok mindenről ismert, de a hiteles újságírásról és az elfogulatlanságról kevésbé. A spanyol lapot ugyanis a Real Madrid szócsöveként tartják számon a szakmában, így könnyen lehet, hogy a klub érdeke az, hogy az újságon keresztül más klubok felé kommunikálja, hogy Mbappé már elköteleződött.

Kylian Mbappé 2017 óta erősíti a PSG csapatát. Forrás Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Az viszont szinte biztos, hogy korunk legnagyobb fiatal futballtehetsége elhagyja jelenlegi klubját, a Paris Saint-Germaint. Erről február 15-én, múlt csütörtökön, David Ornstein, az Athletic hitelesnek mondható újságírója tájékoztatta a nyilvánosságot. Mbappénak idén nyáron jár le a szerződése a párizsi csapattal, és Ornstein szerint már közölte a klubbal, hogy távozik. Ráadásul a PSG átigazolási díjat sem kap majd érte, ugyanis nyáron már nem lesz élő szerződésük a játékossal.

A Marca szerint Mbappé öt évre írt alá a Real Madridnál, ahol állítólag kevesebbet keres majd, mint jelenleg, a Madrid ugyanis jobb alkupozícióban van a játékos ügynökével szemben, mint a 2022-es huzavonájukkor, amikor nagyobb szükségük volt a francia támadóra.

Összességében tehát – még, ha a Marca állításait el is osztjuk kettővel – nagyon úgy tűnik, hogy a legnagyobb élő futballcsillag a történelem legsikeresebb klubjához tart. Erre utalhat válogatottbeli csapattársának, Ibrahima Konaténak nyilatkozata: amikor megkérdezték, szerinte van-e esély arra, hogy Mbappé Liverpoolba szerződjön. Szoboszlai Dominik csapattársa csak nevetve annyit reagált: „Srácok, most őszintén, tényleg elhiszitek, hogy idejön?! Mind tudjuk, hova tart Kylian“.