2024.2.17 11:25
Olvasási idő 0:49
Masszi-Rigó Csilla

Már 60 milliónál tart a gyűjtés, amit YouTube-os tartalomgyártók és az Utcáról Lakásba Egyesület indított a pénteki tüntetésen

TÁRSADALOM TÜNTETÉS

A péntek este tartott tüntetés szervezői és az Utcáról Lakásba Egyesület eredetileg 25 millió forintot terveztek összegyűjteni vasárnapig, mára azonban már több mint a duplája gyűlt össze a pénznek.

Szombat délre már 60 millió forintnál jár az a gyűjtés, amelyet az Utcáról Lakásba Egyesület és az „Odakint most szörnyek járnak kiállás” szervezői indítottak. A tüntetés után alig egy órával már 27 millió forintnál tartott a gyűjtés (Gulyás Márton péntek este azt mondta, vasárnapig 25 millió forint a cél), amelyet egy fiatalember lakhatására indítottak el. 

Gulyás, mint a rendezvény házigazdája azt mondta, vasárnapig akár 50 millió forint is összejöhet a szakellátásból kikerülő fiatalok lakhatásának biztosítására létrehozott alapban.

„Ez óriási eredmény: nem csak két, szakellátásból kikerült fiatal tartós lakhatását tudjuk belőle biztosítani” – számolt be az egyesület a hírről.

Közel 60 millió forint gyűlt össze a tegnap este elindult gyűjtésünkben. Ez óriási eredmény: nem csak két, szakellátásból kikerült fiatal tartós lakhatását tudjuk belőle biztosítani, de felmutattuk a széles körű társadalmi összefogást is a döntéshozóknak, ezzel is ösztönözve őket: alkossanak olyan rendszert amely garantálja minden, az ellátórendszerből kikerülő fiatal biztos életkezdését! Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a támogatást!
Még holnap, február 18. éjfélig folytatjuk a gyűjtésünket. Minden összegyűlt 25 millió forintból egy újabb fiatal lakhatását tudjuk biztosítani! A pontos részleteket lent, illetve kommentben találjátok!

Frissítés (2024.02.18) 

Osváth Zsolt, a kiállás egyik főszervezője arról számolt be Instagramon, hogy szombat estig összesen 107 millió forint gyűlt össze. A gyűjtés február 18-a, vasárnap estig tart.