2024.2.17 9:17
Olvasási idő 9:51
Krajnyák Petra

Reneszánszt, újabb ipari forradalmat és globális változásokat ígér a Sárkány Éve

Reneszánszt, újabb ipari forradalmat és globális változásokat ígér a Sárkány Éve
Forrás inkdancechinesepaintings
KULTÚRA A SÁRKÁNY ÉVE HOLD HOROSZKÓP KÍNA

A kínai kultúrában a sárkány szerencsehozó és rendkívüli teremtmény, tulajdonságai jelentősen befolyásolják majd éltünket 2024-ben. Ha változásra, kihívásra vágysz, eljött a te időd.

Február 10-én hivatalosan is beléptünk a kínai holdújévbe, más szóval kezdetét vette a Sárkány, az aktivitás és reakció éve, mely 2025 január 28-án ér véget. A kínai asztrológia szerint minden évet a 12 állatövi jegy; patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, juh, majom, kakas, kutya és disznó egyike határozza meg. Ezen állatok jellemzői befolyásolják az adott évben született emberek tulajdonságait is. 

A több mint 5000 éves hagyománnyal rendelkező kínai asztrológia nem a születési hónapon, hanem a születési éven alapul, melyhez az öt földi elem egyike is társul. A fém, fa, víz, tűz és föld mindegyike rendelkezik jin és jang energiájú párossal, vagyis tíz egymást kiegészítő elem befolyásolhatja világunk és életünk alakulását.

Idén az elmúlt 20 év talán legizgalmasabb időszakába lépünk, melyet forradalmi hangulat és megújulás jellemez majd. 2024 dramaturgiáját tovább fokozza egy új, kilencedik fengsui-ciklus kezdete, amely egészen 2044-ig tart. A következő 20 évben a tűz elem biztosítja az erőt, vitalitást, komfortérzetet, míg a kilences szerencsét és sikeres lezárásokat ígér. A kilences és a tűz szoros kapcsolatban állnak, így együttesen fényt, csillogást, nyarat, hőséget és meleget, valamint napsütést szimbolizálnak.

Kiemelt tartalom
Elszállt az ihlet? Ezek a kínai social media trendek garantáltan felélesztik a kreatív energiáidat Elszállt az ihlet? Ezek a kínai social media trendek garantáltan felélesztik a kreatív energiáidat 4 nappal ezelőtt

A sárkány a kínai kultúrában az erőt, nemességet, becsületet, szerencsét és a sikert szimbolizálja, hiszen ennek a természetfeletti lénynek nincs párja fenségesség terén. A 2024-es sárkány éve erős jang-fa energiát áraszt. A fát a tűz táplálja, így a sárkány értékei felerősödnek. Magyarul, kiszámíthatatlan évnek nézünk elébe, amikor megváltoznak az erőviszonyok, unatkozni tehát biztosan nem fogunk.

Ha változásra vágytál, de mégsem tudtál előrelépni, a fa-sárkány „do or die“ energiája előnyödre válhat, különösen a nyáron. Ugyanakkor közösségi szempontból folyamatos nyugtalanságot tapasztalhatunk egyéni és globális szinten is. Elnyomott közösségek emelik majd fel hangjukat elhallgatott ügyekről, elhanyagolt személyek hozhatnak nyilvánosságra elfeledett információkat. Aktivizálja magát az új generáció, így visszafordíthatatlanul robogunk egy új reneszánsz időszak felé. Minden eddiginél hangosabban hallatják majd hangjukat a világpolgárok a közösségi médián, a sajtószabadság tör utat magának.

A környezetvédelem és az éghajlatváltozás is középpontba kerül. 2024-ben a kiegyensúlyozatlan víz elem áradásokat, destabilizációt hozhat, például földcsuszamlásokat. A fa-sárkány kifejezetten erdőgondozásra, környezetünk újjáépítésre ösztönöz minket. Fengsui szempontjából az év energiaáramlását a szintén fához kapcsolódó hármas uralja, melyből képletesen és szó szerint is váratlan mennydörgésekre, villámlásokra következhetünk. A legutóbbi fa-sárkány évben, 60 évvel ezelőtt a történelem legerősebb, 9,2-es erősségű földrengését tapasztalták Alaszkában.

Forrás Courtesy of Pussy Riot

A sárkány évei nagy tudományos áttöréseket is hozhatnak, hiszen a fa erős intelligenciát indikál, így digitális technológiai, robotikai fejlesztésekre és a mesterséges intelligencia előretörésére számíthatunk. Ugyanakkor hatványozódott igazságérzetünk az élet minden terén a hamisítványok és illúziók aktív szelektálásába kezd. Ezek a forradalmi fejlemények pedig az egészségügyben is kifejthetik hatásukat. A kínai állatöv egyetlen mitikus lénye a bolygókat is képviseli, tehát az űrkutatás is erőre kaphat.

Kiemelt tartalom
Horoszkóp: Ez a cipő passzol hozzád a csillagjegyed szerint Horoszkóp: Ez a cipő passzol hozzád a csillagjegyed szerint 2024.4.22 16:35

Akárcsak hatvan évvel ezelőtt, amikor kezdetét vette az űr felfedezése és útnak indultak a Mariner űrszondák is a Mars, a Vénusz és a Merkúr tanulmányozására.

Naprendszerünk (jobbról balra): Nap, Merkúr, Vénusz, Föld, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz. (Rip, Plútó). Forrás Wikipedia

A kínai horoszkóp szerint a legszerencsésebb csillagjegyek a forradalmi 2024-ben a majom, a kakas és a disznó lesznek. Ha a patkány, ökör, sárkány, ló, kecske vagy a kutya évében születtél, sanszos, hogy több erőfeszítést kell tenned, mint 2023-ban céljaid eléréséhez.

A Sárkány (2036, 2024, 2012, 2000, 1988)

Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével.

12 fő jegyet foglal magában, amelyeket földi ágaknak is neveznek, és mindegyiket egy-egy állat képviseli – így a patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, juh , majom, kakas, kutya és disznó. A Travel China szerint, hogy a kínai állatöv jegye nem a születési hónapon alapul, hanem a születési évén alapul a kínai naptárban, és mindent megjósol a személyiségétől kezdve egészen addig, hogy mennyire jól kijön másokkal.
Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével. Forrás China Intangible Heritage Industry Alliance/Ren Yude

A sárkány éveinek szülöttei természetüknél fogva bátrak, kitartóak, lelkesek, magabiztosságot és intelligenciát árasztanak. A kínai kultúrában szerencsehozó teremtmény a tehetség és kiválóság indikátora, a hatalmat, nemességet, becsületet, szerencsét és sikert szimbolizálja. A fenséges állat uralkodó természete, ambiciózus szellemisége vezetőegyéniséggé tesz. Nem véletlenül tekintették magukat sárkányoknak, az Ég Fiainak az ősi Kína császárai. A sárkányok bevállalósak, nem riadnak vissza a kockázatoktól, így könnyen elrugaszkodnak a normáktól. 2024-ben legyetek óvatosabbak, különösen a munkahelyi versenyszellem, tanulás és testi épség tekintetében.

Kiemelt tartalom
Heti horoszkóp: Előléptetés és sorozatos bulik várnak rád a héten, de a szerelemben is szerencséd lehet Heti horoszkóp: Előléptetés és sorozatos bulik várnak rád a héten, de a szerelemben is szerencséd lehet 2024.4.15 19:09

2024 szerencseszíne számodra a piros és a lila lesz. Tested bármely részén viselheted, ha elűznéd a bajt, vagy pénzügyi sikerre vágysz. Kerüld a sárkány opponenseit, a nyulat és a kutyát személyes környezetedben.

Szerencsehozó attribútumok:

Szín: sárga, piros, arany, ezüst, szürkés fehér

Virágok: nagy szívvirág, végzetcserje, tátika

Számok: 1, 6, 7

Irányok: észak, kelet, dél

Hónapok a holdnaptár szerint: 3., 4., 7. hónap

Rossz ómenek:

Szín: kék, zöld

Szám: 3, 8,

Irány: északnyugat

Hónapok a holdnaptár szerint: 5., 6. hó

A Kígyó (2013, 2001, 1989)

Kacusika Hokuszai az egyik leghíresebb japán képzőművész, fametsző és ukijo-e festő az Edo-korban. Ő alapozta meg a tájképet ábrázoló fametszetek világhírét Utagava Hirosige mellett. Munkássága rendkívül terjedelmes, feltehetően több mint harmincezer műve volt, továbbá közel négyszáz könyvet illusztrált. Egyik leghíresebb műve a Fuji harminchat látképe, amely 1830-36 között készült, fadúcos nyomtatással. Nagy hatással volt rá többek között a kínai festészet és Szessú Tójó, aki a japán tusfestészet egyik legjelentősebb alakja.
Kacusika Hokuszai az egyik leghíresebb japán képzőművész, fametsző és ukijo-e festő az Edo-korban. Ő alapozta meg a tájképet ábrázoló fametszetek világhírét Utagava Hirosige mellett. Munkássága rendkívül terjedelmes, feltehetően több mint harmincezer műve volt, továbbá közel négyszáz könyvet illusztrált. Egyik leghíresebb műve a Fuji harminchat látképe, amely 1830-36 között készült, fadúcos nyomtatással. Nagy hatással volt rá többek között a kínai festészet és Szessú Tójó, aki a japán tusfestészet egyik legjelentősebb alakja. Forrás Smithsonian's National Museum of Asian Art/Kacusika Hokuszai

2013 és 2001 is a kígyó évei, melyeket az állat bölcsessége, bája, eleganciája, és transzformatív ereje határoz meg. Ugyanakkor a bölcsesség szimbóluma is. A Kígyó évében született személyek intuitívak, kiváló stratégák és intelligensek. Utálnak veszíteni és jellemzően saját értékítéletük szerint cselekszenek, ritkán szólnak, de akkor nagyot.

Kiemelt tartalom
Horoszkóp: Milyen kocsi lennél a csillagjegyed alapján? Horoszkóp: Milyen kocsi lennél a csillagjegyed alapján? 2024.4.8 19:21

2024-ben stabil szerencsének örvendhetsz, de a bolygók kedvezőtlen és váratlan változásokkal lökdösnek előre. Hullámzó utadon több támogató, jótevő kísér, mentorálásukkal pályád kitartóan ível majd felfelé. Kerüld az idő-, energiapazarló tevékenységeket, igyekezz minél következetesebben cselekedni.

Bár alapvetően könnyen fejlődnek majd társas kapcsolataid, szerelmi életed nem ígérkezik eget rengetőnek. Ha egyedülálló vagy, nem biztos, hogy idén találod meg hosszútávú partnered, nagyobb erőfeszítéseket kell tenned a romantikus beteljesedéshez. Ha már elkötelezett kapcsolatban élsz, akkor zökkenőmentesebb utazásra számíthatsz.

Szerencsehozó attribútumok:

Szín: fekete, piros, sárga

Virágok: orchidea, kaktusz

Számok: 2, 8, 9

Irányok: kelet, nyugat, délnyugat 

Rossz ómenek:

Szín: barna, arany, fehér

Szám: 1, 6, 7 

Irány: északkelet, északnyugat 

A Ló (2026, 2014, 2002, 1990)

Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével.

12 fő jegyet foglal magában, amelyeket földi ágaknak is neveznek, és mindegyiket egy-egy állat képviseli – így a patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, juh , majom, kakas, kutya és disznó. A Travel China szerint, hogy a kínai állatöv jegye nem a születési hónapon alapul, hanem a születési évén alapul a kínai naptárban, és mindent megjósol a személyiségétől kezdve egészen addig, hogy mennyire jól kijön másokkal.
Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével. Forrás China Modern Contemporary Art Document / Xu Beihong

A kínai kultúrában a ló energikus, dinamikus természetéről ismert, így vitalitást,  gyorsaságot és kitartást szimbolizál. A ló évének szülöttei ennek fényében szorgalmasak, melegszívűek és szabad szelleműek. Emellett a siker és szerencse gyors, zökkenőmentes elérését jelképezi, ezt a pozitív energiát sokan lovakat ábrázoló ruhákkal, kiegészítőkkel vagy képekkel próbálják bevonzani.

Kiemelt tartalom
Mutasd a fenotípusod, megmondjuk, ki vagy! A japán vércsoportalapú személyiségelemzés egy nagy adag iróniával Mutasd a fenotípusod, megmondjuk, ki vagy! A japán vércsoportalapú személyiségelemzés egy nagy adag iróniával 2024.4.1 10:24

2024 jelentős akadályokat, hátráltató tényezőket hozhat életed különböző területein. Szerencsétlen csillag befolyása alatt állsz, így érdemes kisebb szerencsétlenségekre, balesetekre készülve körültekintőbbnek lenned. Ha rosszul kezeled, nem veszed komolyan ezeket a malőröket, a helyzet könnyen rosszabbra fordulhat. Ezért bölcs dolog lenne óvatosnak lenned, és figyelmesen kezelni őket.

Mielőtt kétségbe esnél, megnyugtatlak: van fény az alagút végén, melyet egy magányos csillag hoz el. Egy apró, de kedvező tényező, hogy a kilátástalannak tűnő helyzetekből végül a legjobbat hozd ki. Nyugodt, stabil szerelmi életre számíthatsz, de megeshet, hogy karrierista törekvéseid miatt elsiklik tekinteted az irántad érdeklődők felett. Szerencséd 2024-ben a piros és zöld színekkel fokozhatod.

Szerencsehozó attribútumok: 

Szín: zöld, sárga

Virágok: jázmin, kála

Számok: 2, 3, 7, és ezek kombinációi

Irányok: észak, kelet, dél

Rossz ómenek:

Szín: kék, fehér

Szám: 1, 5, 6

Irány: észak, északnyugat 

A Kecske (2027, 2015, 2003, 1991)

Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével.

12 fő jegyet foglal magában, amelyeket földi ágaknak is neveznek, és mindegyiket egy-egy állat képviseli – így a patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, juh , majom, kakas, kutya és disznó. A Travel China szerint, hogy a kínai állatöv jegye nem a születési hónapon alapul, hanem a születési évén alapul a kínai naptárban, és mindent megjósol a személyiségétől kezdve egészen addig, hogy mennyire jól kijön másokkal.
Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével. Forrás Pekingi Palota Múzeum / Ismeretlen művész a Csing-dinasztia korából

A kecske éviben születettek gyengédek, szelídek, félénkek, kiegyensúlyozottak, közkedveltek, barátságosak, és tele vannak igazságérzettel. A kecske a kínai kultúrában a szelídség, a kedvesség és a béke szimbóluma, tehát az általa meghatározott személyiségek empatikusak, gondoskodók és a támogató környezet megteremtésének mesterei. A szelíd külső azonban erős akaratot takar. Kreatív, kitartó szellemiségek, tehát könnyen sajátítanak el új ismereteket.

Kiemelt tartalom
Heti horoszkóp: fizetésemelés, új munka vagy projekt, de egy friss szerelmi kapcsolat is várhat rád a héten Heti horoszkóp: fizetésemelés, új munka vagy projekt, de egy friss szerelmi kapcsolat is várhat rád a héten 2024.4.1 9:31

A fa-sárkány év beköszöntével a kedvező és kedvezőtlen körülmények koktélját tálalja az élet. Szerencsére szerencsés bolygóállások navigálnak majd, támogatásuk pedig számos lehetőséget nyit meg, különösen szakmai téren. Mindazonáltal a kedvezőtlen energiák befolyásolni és akadályozni fogják fejlődésedet, ezért kulcsfontosságú társas kapcsolataid ápolására, erősítésére fókuszálnod. Szerencseszíneid 2024-ben a rózsaszín, lime zöld és ezüstfehér lesznek.

Szerencsés attribútumok:

Szín: barna, piros, lila

Virágok: kerti szegfű, primula

Számok: 2, 7 és ezek kombinációi

Irányok: észak

Rossz ómenek:

Szín: kék, fekete

Szám: 4, 9

Irány: délnyugat  

A Majom (2028, 2016, 2004, 1992)

Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével.

12 fő jegyet foglal magában, amelyeket földi ágaknak is neveznek, és mindegyiket egy-egy állat képviseli – így a patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, juh , majom, kakas, kutya és disznó. A Travel China szerint, hogy a kínai állatöv jegye nem a születési hónapon alapul, hanem a születési évén alapul a kínai naptárban, és mindent megjósol a személyiségétől kezdve egészen addig, hogy mennyire jól kijön másokkal.
Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével. Forrás Smithsonian's National Museum of Asian Art/Ogata Gekkó

A majom évében született emberek vonzó, szellemes és intelligens személyiségek, akikből nem hiányzik a pajkosság, kíváncsiság és a furfang sem. Tréfamesterek, akiket ugyan nem rossz szándék vezérel, de egy rosszul megfogalmazott poénnal könnyen megbántják mások érzéseit. Gyorsan tanulnak és alkalmazkodnak a körülményekhez, ezt nagyban megkönnyíti ezernyi érdeklődési körük. Különc természetük megosztja az embereket, sokan óvakodnak tőlük, mivel nehezen csillogtatják meg megnyerő oldalukat. 

Kiemelt tartalom
Horoszkóp: ki lennél Az éhezők viadalából a csillagjegyed szerint? Horoszkóp: ki lennél Az éhezők viadalából a csillagjegyed szerint? 2024.3.25 16:39

A 2024-ben bőséges támogatásban, áldásban részesülsz, tehát váratlan örömökben és kellemes meglepetésekben gazdag évre számíthatsz. Számos lehetőség vár rád, különösen a materiális világban. Ugyanakkor a kiegyensúlyozottság érdekében kulcsfontosságú, hogy ne feledkezz meg kapcsolataid, és általános jóléted előtérbe helyezéséről. Szerencseszíned 2024-ben a kék, fehér és a lila lesz.

Szerencsés attribútumok:

Szín: fehér, kék, arany

Virágok: krizantém, kínai selyemmirtusz

Számok: 4, 9

Irányok: észak, északnyugat, nyugat

Hónapok a holdnaptár szerint:

Rossz ómenek:

Szín: piros, pink

Szám: 2, 7

Irány: dél, délkelet

A Kakas (2029, 2017, 2005, 1993)

Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével.

12 fő jegyet foglal magában, amelyeket földi ágaknak is neveznek, és mindegyiket egy-egy állat képviseli – így a patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, juh , majom, kakas, kutya és disznó. A Travel China szerint, hogy a kínai állatöv jegye nem a születési hónapon alapul, hanem a születési évén alapul a kínai naptárban, és mindent megjósol a személyiségétől kezdve egészen addig, hogy mennyire jól kijön másokkal.
Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével. Forrás Chester Beatty / Hokkei

A kakas évében született egyének nagyon figyelmesek, szorgalmasak, találékonyak, bátrak és magabiztosak. Minden adott, hogy aktívan szórakoztassák környezetüket és rögtön reflektorfénybe kerüljenek, és imádnak is a figyelem középpontjában lenni, hogy megmutathassák elbűvölő szociális képességeiket. Így nagyon frusztráltak lesznek, ha figyeleméhségüket nem enyhítik figyelő szempárok.

Kiemelt tartalom
Heti horoszkóp: új szerelmi kapcsolat várhat rád, de lehet, hogy egy barátságnak is búcsút inthetsz Heti horoszkóp: új szerelmi kapcsolat várhat rád, de lehet, hogy egy barátságnak is búcsút inthetsz 2024.3.18 17:15

2024-ben virágzó időszakot köszönthetsz, kiváltképp a szociális életed tekintetében törsz majd új csúcsokra. Kapcsolati hálód óriásira dagad, és tapasztalat ide vagy oda, professzionális területen is kamatoztathatod kapcsolataidat és megnyerő kiállásod. Pénzügyi kilátásaid is meglehetősen kellemesek. Azonban nem lesz minden tökéletes, már ami romantikus kalandjaid illeti, a szerelem hepehupás útján azonban boldogan érsz majd célba. Akár foglalt, akár egyedülálló vagy, élénk szerelmi életre készülhetsz. A magánéleted szerencsés alakulását pedig az óceánkék, mély lila és meleg narancssárga színekkel fokozhatod.

Szerencsés attribútumok:

Szín: arany, barna, sárga

Virágok: kardvirág, celózia 

Számok: 5, 7, 8

Irányok: dél, délkelet

Rossz ómenek:

Szín: piros

Szám: 1, 3, 9

Irány: kelet

A Kutya (2030, 2018, 2006, 1994)

Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével.

12 fő jegyet foglal magában, amelyeket földi ágaknak is neveznek, és mindegyiket egy-egy állat képviseli – így a patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, juh , majom, kakas, kutya és disznó. A Travel China szerint, hogy a kínai állatöv jegye nem a születési hónapon alapul, hanem a születési évén alapul a kínai naptárban, és mindent megjósol a személyiségétől kezdve egészen addig, hogy mennyire jól kijön másokkal.
Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével. Forrás Pekingi Palota Múzeum/Li Di 12. századi művész

A kutyák hűségesek, becsületesek, barátságosak, kedvesek, óvatosak és körültekintőek. Mindent megtesznek a számukra legfontosabb személyekért és mindent megtesznek szeretteik biztonságáért. A legtöbb kutya eleinte óvatos, de ha egyszer kialakul a kapocs, nem engedi el könnyen a bizalmába fogadottakat. Általában inkább a háttérben maradnak, minthogy a reflektorfényt keressék, mivel nem erősségük a kommunikáció. Meggyűlik a bajuk gondolataik hiteles közvetítésével, emiatt könnyen félreérthetjük őket.

A kínai kultúrában a kutyát nagyra becsülik védelmező természete, erős felelősségérzete és tettre készsége miatt, így a hűség és partnerség szimbóluma.

2024 rengeteg kihívást tartogat, életed különböző területein visszaesés tapasztalható, ha a kutya évében születtél, fordíts nagy figyelmet kiadásaidra. Bölcsen, megfontoltan takarékoskodj, kétszer is gondold meg, mire költesz. Mindazonáltal a kedvezőtlen események közepette sorsod palotáját egy szerencsecsillag látogatja meg, mely véget vet szerencsétlen szériádnak. Ami a szerelmi életed illeti, valószínűleg csalódásokkal kell majd szembesülnöd. Bár felcsillan egy új kapcsolat reménye, elég egy óvatlan lépés, hogy csúnya véget érjen a dolog. Szerencseszíneid 2024-ben a narancs, mély lila, bíborvörös lesznek, melyekkel kedvezőbb energiákat vonzhatsz be.

Szerencsés attribútumok:

Szín: piros, zöld, lila

Virágok: rózsa, csónakorchidea

Számok: 3, 4, 9 és ezek kombinációi

Irányok: kelet, dél, északkelet

Hónapok a holdnaptár szerint:

Rossz ómenek:

Szín: kék, fehér, arany

Szám: 1, 6, 7

Irány: délkelet

A Disznó (2031, 2019, 2007, 1995)

Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével.

12 fő jegyet foglal magában, amelyeket földi ágaknak is neveznek, és mindegyiket egy-egy állat képviseli – így a patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, juh , majom, kakas, kutya és disznó. A Travel China szerint, hogy a kínai állatöv jegye nem a születési hónapon alapul, hanem a születési évén alapul a kínai naptárban, és mindent megjósol a személyiségétől kezdve egészen addig, hogy mennyire jól kijön másokkal.
Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével. Forrás Leeds Museums & Galleries / Ismeretlen művészek

A kerekded, kövér disznó a kínai kultúrában a gazdagság, boldogság, őszinteség és a gyakorlatiasság szimbóluma. Sok kínai persely disznó alakú, mivel az emberek úgy vélik, hogy megjelenése pénzügyi szerencsét hoz. A disznók szorgalmasak és ha egyszer kitűztek egy célt, minden energiájukat annak megvalósításába fektetik. Bár ritkán kérnek segítséget, nem utasítják vissza az önként felajánlott támogatást. Ugyanakkor gyanútlanságuk miatt könnyen becsaphatók, de ha bajjal kell szembenézniük, képesek megfelelő körültekintéssel kezelni az ügyet.

Kiemelt tartalom
Horoszkóp: Melyik karakter lennél a Bajos csajokból? Horoszkóp: Melyik karakter lennél a Bajos csajokból? 2024.3.11 19:47

2024 pozitív és negatív hatások keverékét ígéri, számos lehetőséged és széles platformod lesz a fejlődésre, valamint befolyásos személyiségek támogatását élvezheted. Ezeket a lehetőségeket megragadva nagy előretörést érhetsz el professzionális területeken. Életed társasági és érzelmi vonatkozásai várhatóan zökkenőmentesen alakulnak, de az önelégültség legkisebb szikrája is felperzselheti az előtted álló akadálymentes pályát. Túlzott magabiztosságod hanyagsághoz, az pedig válságokhoz vezethet. Szerencseszíneid 2024-ben a fekete, lila és rózsaszín lesznek.

Szerencsés attribútumok:

Szín: sárga, szürke, barna, arany

Virágok: százszorszép, hortenzia

Számok: 2, 5, 8 és ezek kombinációi

Irányok: kelet, délnyugat

Rossz ómenek:

Szín: piros, kék, zöld

Szám: 1, 7 és ezek kombinációi

Irány: délkelet

A Patkány 

Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével.

12 fő jegyet foglal magában, amelyeket földi ágaknak is neveznek, és mindegyiket egy-egy állat képviseli – így a patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, juh , majom, kakas, kutya és disznó. A Travel China szerint, hogy a kínai állatöv jegye nem a születési hónapon alapul, hanem a születési évén alapul a kínai naptárban, és mindent megjósol a személyiségétől kezdve egészen addig, hogy mennyire jól kijön másokkal.
Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével. Forrás Los Angeles County Museum of Art/Yoshitoshi

A patkányok gyors észjárásúak, találékonyak, okosak, de bátorság híján kevésbé elegáns húzásokat is megengednek maguknak. Kíváncsi természetükből fakadóan bátran kipróbálják magukat mindenben, és leleményesen megbirkóznak a feladatokkal. Ráadásul gazdag képzelőerővel és jó megfigyelőképességgel jól ki tudják használni a különböző lehetőségeket. A kínai kultúrában a patkányok a szorgalmas munkát, takarékosságot képviselik, így a patkány évben született emberekről úgy tartják könnyen meggazdagodnak.

Kiemelt tartalom
Heti horoszkóp: Randik, új célok és pozitívabb hangulat is várhat rád a héten Heti horoszkóp: Randik, új célok és pozitívabb hangulat is várhat rád a héten 2024.3.4 18:36

2024 valószínűleg vegyes élményeket hoz. A karriered kedvezőtlen erők befolyásolják, de ha elég szemfülesen játszod az életnek nevezett társasjátékot, anyagi veszteség nélkül zárod az évet. Sőt, meglepetés is érhet! Idén kifejezetten óvatosnak kell lenned, tartózkodj az impulzív tettektől. A szinglik hamar új kapcsolatban találhatják magukat, míg a kapcsolatban élők folyamatos fejlődést tapasztalhatnak. Egészséged megőrzése mellett a nyugalomra való törekvés elengedhetetlen, mivel a várható viszályok komoly feszültséghez vezethetnek.

Szerencsés attribútumok:

Szín: kék, arany, zöld

Virágok: liliom, afrikai ibolya

Számok: 2, 3 és ezeket tartalmazó számok

Irányok: nyugat, északnyugat és délnyugat 

Hónapok a holdnaptár szerint: minden kínai holdhónap 4. és 13. napja

Rossz ómenek:

Szín: sárga, barna

Szám: 5, 9

Irány: dél, délkelet

Hónapok a holdnaptár szerint: 4., 10. és 12. hónap

A Bivaly (2033, 2021, 2009, 1997)

Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével.

12 fő jegyet foglal magában, amelyeket földi ágaknak is neveznek, és mindegyiket egy-egy állat képviseli – így a patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, juh , majom, kakas, kutya és disznó. A Travel China szerint, hogy a kínai állatöv jegye nem a születési hónapon alapul, hanem a születési évén alapul a kínai naptárban, és mindent megjósol a személyiségétől kezdve egészen addig, hogy mennyire jól kijön másokkal.
Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével. Forrás CAFA Art Museum/Xu Beihong

A kínai állatövi ciklus második állataként az ökör a szorgalmat, a kitartást, az őszinteséget, a földhözragadtságot és a kemény munkát jelképezi. Gyakran megbízhatósággal, stabilitással és türelemmel társítják, hiszen a becsületes természetű állat szorgalomról, megbízhatóságról, erősségről és elszántságról ismert. Minden cselekvésüket megfontolt, határozott terv alapján teszik, erős hitüket és fizikai erejüket is bevetve.

Kiemelt tartalom
Horoszkóp: Milyen kutya lennél a csillagjegyed alapján? Horoszkóp: Milyen kutya lennél a csillagjegyed alapján? 2024.2.26 20:25

2024 kihívásai ugródeszkaként szolgálnak majd a karriered fejlődéséhez, az egyedülállók szerelmi élete virágozni fog. A párkapcsolatban lévőket azonban megingathatja a közösségi média vagy egy pletyka. Egészségügyi fronton a munkahelyi, egyetemi stressz miatt idén kisebb egészségügyi problémákat tapasztalhatsz, de új hobbik kipróbálása segíthet levezetni a feszkót.

Szerencsés attribútumok:

Szín: fehér, sárga, zöld

Virágok: tulipán, barackvirág

Számok: 1, 4 és ezek kombinációi

Irányok: észak, dél

Rossz ómenek:

Szín: kék

Szám: 5, 6 és ezek kombinációi

Irány: délnyugat

A Tigris (2034, 2022, 2010, 1998)

Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével.

12 fő jegyet foglal magában, amelyeket földi ágaknak is neveznek, és mindegyiket egy-egy állat képviseli – így a patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, juh , majom, kakas, kutya és disznó. A Travel China szerint, hogy a kínai állatöv jegye nem a születési hónapon alapul, hanem a születési évén alapul a kínai naptárban, és mindent megjósol a személyiségétől kezdve egészen addig, hogy mennyire jól kijön másokkal.
Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével. Forrás The Cleveland Museum of Art/Ismeretlen művész

A tigrist Kínában a vadállatok királyaként ismerik, az erő, gonoszság elűzésének és a bátorságnak a szimbóluma. Sok kínai gyerek visel tigris ábrával ellátott kalapot vagy cipőt a szerencse érdekében.

2024 hullámvölgyekkel jár majd, ami a karrieredet illeti, valószínűleg elég optimistának érzed majd magad, még kellemes meglepetések is érhetnek. Nagyobb pénzügyi gondokkal sem kell szembenézned. Az életed más területein azonban kihívásokat jósolnak. Figyelned kell irigyeidre, akik helyetted akarják learatni a babérokat. Az egyedülállókat valószínűleg elragadja egy turbulens románc. Egészségedre különösen figyelj oda, ne kapkodj, mert könnyen megütheted a bokád. Szó szerint. Egészségügyi szerencsédet idén a fehér, rózsaszín, narancssárga, zöld színekkel turbózhatod fel.

Szerencsés attribútumok:

Szín: kék, szürke, narancssárga

Virágok: sárga liliom, cinerária

Számok: 1, 3, 4

Irányok: észak, kelet, dél

Hónapok a holdnaptár szerint: 3., 7., 10.

Rossz ómenek:

Szín: barna

Irány: délnyugat

Hónapok a holdnaptár szerint: 1., 4., 5. 

A Nyúl (2035, 2023, 2011, 1999)

Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével.

12 fő jegyet foglal magában, amelyeket földi ágaknak is neveznek, és mindegyiket egy-egy állat képviseli – így a patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, juh , majom, kakas, kutya és disznó. A Travel China szerint, hogy a kínai állatöv jegye nem a születési hónapon alapul, hanem a születési évén alapul a kínai naptárban, és mindent megjósol a személyiségétől kezdve egészen addig, hogy mennyire jól kijön másokkal.
Kínában az állat övi jegyeknek és a hozzájuk tartozó tuljadonságoknak, személyiségi ismérveknek nagy jelentősége van. Úgy gondolták régen, hogy a személyek összeférhetősége, valamint az illető jövője összefüggésben van a születési éve szerinti állat övi jegyével. Forrás The Cleveland Museum of Art / Li Yong 12. századi művész

A nyúl a kínai kultúrában a hosszú élet, béke és jólét szimbóluma. A nyúl évében született embereket éber, szellemes, gyors észjárású és leleményes személyeknek tartják. Nagyon felelősségteljesek, emiatt néha vonakodnak felfedni gondolataikat, és hajlamosak elmenekülni a valóság elől, de mindig hűségesek az őket körülvevőkhöz.

Kiemelt tartalom
Horoszkóp: Milyen barát vagy a csillagjegyed szerint? Horoszkóp: Milyen barát vagy a csillagjegyed szerint? 2024.2.19 18:43

A 2024-es év várhatóan stabilitást és kedvező szerencsét hoz majd. Sőt, a körülötted élőkhöz képest a te szerencséd meglehetősen erősnek bizonyul. Fontos elismerned  nyugtalan természeted, mivel ez jelentősen befolyásolhatja életed, különösen a munkát. Idén kimagasló bájoddal több ember romantikus érdeklődését is felkeltheted. Az egyedülállók megfelelő társra találhatnak, az elkötelezett nyulak stabil, harmonikus érzelmi kötődést alakíthatnak ki társukkal, és nagyobb konfliktusok nélküli kapcsolatot élvezhetnek.

Szerencsés attribútumok: 

Szín: piros, pink, lila, kék

Virágok: liliom, jázmin, plantago

Számok: 3, 4, 6

Irányok: észak, dél, északnyugat

Rossz ómenek:

Szín: sötétbarna, sötét sárga, fehér

Szám: 1, 7, 8

Irány: észak, nyugat, délnyugat 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!