2024.1.2 9:33
Olvasási idő 0:35
Masszi-Rigó Csilla

Mickey egér többé már nem csak a Disney tulajdona, hidegvérű gyilkos lesz az első, róla készült horrorfilmben

FILMEK + SOROZATOK DISNEY FILMEK HORROR MICKEY EGÉR

2024-ben újabb mesefigura fogja ijesztgetni a horrorrajongókat, a Mickey egércsapdájához pedig már trailer is érkezett.

Mickey egér horrorfigurává vált, mindez pedig rögtön azután történt, hogy január 1-jével a Disney hivatalosan is elvesztette a figura kizárólagos jogait, mely először 95 éve, 1928-ban jelent meg a filmvásznon. A szerzői jog lejárta után nem is kellett sokat várni, máris kijött az első előzetes a Mickey egércsapdájához, melyben valaki az ikonikus rágcsáló maszkjában öl meg fiatal egyetemistákat. 

 

A szinopszis szerint a film főszereplője a 21 éves Alex, aki születésnapján nem tud időben elszabadulni a munkahelyéül szolgáló játékteremből. Barátai úgy döntenek, meglepik a lányt, ám egy Mickey egér maszkba öltözött gyilkos saját játékát játssza a fiatalokkal, amelyet csak egy ember élhet túl. 

A Mickey egércsapdája bár igazi, hidegvérrel gyilkolós filmnek ígérkezik, már az előzetesből is kiderül, némiképpen viccet csinál a klasszikus slasher-horrorokból. Arról egyelőre nincs információ, mikor kerül mozikba a film, a készítők azonban márciusban szeretnék bemutatni a sokakat a Micimackó: Vér és méz című filmre emlékeztető művet.