2023.12.14 11:25
Olvasási idő 1:59
Szécsi Krisztián

Dúró Dóra vs. Pottyondy Edina: A politikus kiakadt, mert kritizálni merték a Mi Hazánk Mozgalom kismama-szépségversenyét

KÖZÉLET DÚRÓ DÓRA POTTYONDY EDINA

Edina videójára Dúró nyílt levélben reagált.

Dúró Dóra nekifeszült Pottyondy Edina humorista-youtubernek, aki legutóbbi videójában kritikus nézeteit osztotta meg azzal kapcsolatban, hogy a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettesének férje, Novák Előd egy évi fizetését ajánlotta fel az Anya-Ország Alapítványnak. A karitatív szervezet célja, hogy „jövőre megnyílhasson a magzati életek megmentését is szolgáló anyaotthon“. 

A több millió forintos felajánlás valóban jól hangzik, bár ahogy maga Pottyondy is rámutatott, ha ezentúl Novák Előd, aki az elmúlt pár évben notóriusan gyűjtögette Budapest szivárványzászlóit, ezentúl bármikor bármiféle kompromitáló, azaz pénzbüntetéssel járó kinyilatkoztatást tesz, – tesszük azt – megkérdőjelezhető stílusban beszél a hazai romákról, az az anyaotthont fogja terhelni. 

Viszont ami miatt Dúró Dóra kénytelen volt a metatérben hangot adni politikai sértettségének, az a szélsőjobbos párt kismama-szépségversenyét ért kritikái miatt történt.

Most már nem a demográfia Dr. Krasznaija, hanem egyenesen a népességszaporulat Fásy Ádámja és Sarka Katája. Kismama-szépségverseny? Mi? Egyébként nem Novák az első perverz, akinek ez eszébe jutott (...). És ha van valami, ami nemhogy nem motiválja, hanem elveszi a nők kedvét a szüléstől, az az, hogy a férfiak arra nógatnak, hogy „Azért a nyolcadik hónapban is lehet ám epilálni, lehet jól kinézni, sminkelni, csajoskodni, egy tizennégy órás vajúdás után szelfizni, pózolni viszerekkel, striákkal“. Azon izgulni, hogy vajon Novák Előd és fasiszta zsűritársai szerint kellően szexi vagy-e. Én soha nem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de inkább menjen vissza katonáskodni. Melegeket, meg cigányokat vegzálni, mert ez durvább minden eddiginél. Kismama szépségverseny by Mi Hazánk? Hát mi lesz a következő? Legközelebb kiket frusztrál halálba Előd? Jövőre mit szervez majd? Szépségverseny kemoterápiásoknak vagy bikinibemutató demenseknek?

– tette fel a kérdést Edina videójában.

Szóval Dúróhoz is eljutottak a szépségversennyel kapcsolatos kritikák, azonnal Facebookhoz is ült, hogy nyílt levélben reagáljon Edina gondolataira:

 

„Tényleg sajnálom, hogy a kismama szépségverseny fotópályázatától két mondaton belül eljut a felnőttfilmekig és a perverzióig, de ennek az akciónak egész más üzenete van. Azt mutatja, hogy egy várandós nő is érezheti magát szépnek, vonzónak, de nem a "csajoskodás" miatt, hanem mert édesanya. És ez minden mást felülír. Ez a nőiség kiteljesedése. Az már csak hab a tortán, hogy Novák Előd nem beszélt 14 órás vajúdás utáni szelfizésről, a videóban - nyilván rosszindulatúan - mégis azt a látszatot kelti Pottyondy, mintha így lett volna. És talán az egész előadásának az a legalja, amikor kemoterápiásokhoz és demensekhez hasonlítja a kismamákat, megalázva így nemcsak a várandósokat, hanem a betegséggel küzdő embereket is. Túlment egy határon. Vagy inkább minden határon. Rambo, szőr, autósport, fegyverek - ezek jutnak a videó készítőjének eszébe a férfiasságról. Nekünk pedig igenis az apaság: felelősségvállalás, elköteleződés, gondoskodás, szeretet. Akkor is, ha 14 órát vajúdott a társunk, és akkor is, ha striás a hasa és visszeres a lába. És igenis ettől érezze magát férfinak, hogy képes biztonságot adni, áldozatot hozni, ott lenni a családjában, példát adni a gyerekeinek. Ha épp arra van szükség motorozás, meccsnézés vagy metálzene hallgatása helyett”

– írta le gondolatait Dúró egy tollvonással berántva a Black Sabbathot a terhességi striák mellé. Pottyondy válasza sem maradt el, aki most közösségi médiás felületein reagált a politikusasszony sértettségére, hiszen ezt privát üzenetben nem tudta megtenni, minekután Dúró mindenhonnan letiltotta Pottyondyt.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Pottyondy Edina (@nematellerede) által megosztott bejegyzés